FOR MYE MOU-MAS: Fotballekspert Morten Langli (t.h.) er lei av oppførselen til Manchester United-manager José Mourinho. Foto: Reuters / Terje Andersen

Fotballekspert refser Mourinho-oppførsel: – Usmakelig

Her er tirsdagens oddstips

Fotballekspert Morten Langli har sett seg lei av de negative utspillene til Manchester United-manager José Mourinho.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Måten han har oppført seg i mediene og overfor kolleger i årevis, er bare ikke en oppførsel jeg støtter i det hele tatt. Han må ikke oppføre seg som en idiot hele tiden. Jeg synes han viser gjentatt usmakelig oppførsel og ser ingen andre som oppfører seg på samme måte som ham, sier Langli.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

Det seneste offeret for Mourinhos nådeløse utspill var United-venstreback Luke Shaw, som var tema i en fersk pressekonferanse-seanse som har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

VG Sportens podcast: Hør Mourinho-tiraden her

– Han er langt bak

For på spørsmål om hva Shaw trenger å gjøre for i det minste å få plass på Mourinhos benk, svarte den portugisiske manageren:

– Hvem?

– Shaw.

– Luke Shaw? Det er vanskelig for ham å være på benken.

Les mer: Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

– Hvorfor det?

– Fordi jeg kan ikke sammenligne ham med Ashley Young, Matteo Darmian eller Daley Blind når det kommer til måten han trener på, måten han forplikter seg, fokuset og ambisjonene. Det kan ikke sammenlignes. Han er langt bak dem.

– Men han er jo en engelsk landslagsspiller. Bør man ikke forvente mer?

– Joe Hart er en engelsk landslagsspiller. Han spiller på lån i Italia, svarte Mourinho tørt.

Shaw, som har syv engelske A-landskamper på CVen, ble kjøpt fra Southampton for rundt 300 millioner kroner i 2014. Siden har han ofte slitt med skader, som da han var ute i nesten et år med et benbrudd forrige sesong.

Les også: Mourinho raser mot Pogba-kritikk: – Veldig bekymret

Saken fortsetter under bildet!

UTE I KULDEN: Manchester United-backen Luke Shaw har ikke José Mourinhos tillit. Foto: Anthony Devlin Reuters

– Veldig uvanlig

Morten Langli synes det er spesielt at Mourinho går såpass hardt ut mot sin egen spiller.

– Det er veldig, veldig uvanlig å angripe og sage egne spillere offentlig på den måten der. Jeg sitter med en følelse av at jeg lurer på hva som har skjedd, for det er ikke første gang han kritiserer ham. Hva som er grunnen, det vet ikke jeg, sier fotballeksperten, som blant annet sitter i Viasats Champions League-studio.

– Jeg synes uten tvil det er spesielt. Særlig når du tenker på historien til Shaw, som hadde en grusom skade og jobbet knallhardt for å komme tilbake. Det er greit at han ikke får spille, det er en sportslig vurdering fra manageren, men den retorikken Mourinho bruker...

Lest denne? United-legende lei av Mourinho: – Aldri hørt så mye søppel

Det er ikke bare utspillene om Shaw som får Langli til å reagere. Han trekker frem øyestikkingen fra tiden i Real Madrid og Mourinhos tirade mot Chelsea-manager Antonio Conte etter 4-0-tapet i oktober.

– Han mistet garderoben på grunn av måten han slaktet spillerne sine på i Chelsea, og noe av det samme skjedde i Madrid. Jeg tror mannen i gata og fotballfans generelt mener han oppfører seg usmakelig. Det er sånn jeg vurderer det, sier Langli.

Han mener Manchester United kan tape penger på at Mourinho kritiserer Shaw så sterkt i offentligheten.

– Hele situasjonen virker utrolig merkelig. Han sitter på en verdifull signering som var en prestisjesignering de brukte masse penger på for noen år siden. Hvis de vil bli kvitt ham, så er det rart på prate prisen hans ned på den måten, sier eksperten.

Mandag kveld meldte Daily Mail at Mourinho og Shaw har skværet opp, og at venstrebacken kan være tilbake i kamptroppen til United.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

VGs tips: United-seier

Tirsdag kveld skal Manchester United ta imot Everton til en ny Premier League-kamp. Mourinhos menn har ikke tapt en seriekamp siden 4-0-smellen mot Chelsea i oktober, men har spilt uavgjort i fire av sine fem siste hjemmekamper. For å henge med i kampen om topp fire, har de behov for flere trepoengere.

Det bør bli enklere å få til nå som toppscorer Zlatan Ibrahimovic har sonet ferdig sin tre kamper lange karantene. Svensken er tilbake, trolig i likhet med Paul Pogba, som har slitt med skade de siste ukene.

Vi tror det holder til å slå et Everton-lag som tapte mot Liverpool i helgen, og som sliter med skader på flere viktige spillere: Seamus Coleman (f) Morgan Schneiderlin (mb) og Yannick Bolasie (a) inkludert.

Derfor velger vi å spille Manchester United-seier hjemme mot Everton til 1,50 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 20.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder