Madrid-derby mellom Real og Atlético i semifinalen

Real Madrid og Atlético Madrid kom først opp av bollen i Champions League-trekningen. Dermed er det duket for byderby i semifinalen.

 • Even Braastad

Artikkelen er over tre år gammel

Real Madrid - som sendte Bayern München ut av turneringen etter en ellevill kvartfinalekamp onsdag - møter byrivalen, akkurat som de gjorde i finalen i 2013/2014- og 2015/2016-sesongen.

Begge finalene har stått uavgjort etter 90 minutter, men ved begge anledninger har Real Madrid stukket av med Champions League-trofeet.

– Real Madrid har hatt ordentlig balletak på Atlético i Champions League, mens Atlético har vært best i Spania, kommenterer Viasat-ekspert Petter Veland under VGTVs sending.

La Liga-eksperten holder Real Madrid som favoritt til å vinne hele turneringen.

En viktig faktor Veland pekte på er at Real Madrid har viktige kamper i hjemlig serie for å ta hjem seriegullet den kommende, samtidig som Atlético langt på vei har sikret tredjeplassen.

En av semifinalens store dueller står mellom Antoine Griezmann og Cristiano Ronaldo.

– Det ligger vel kanskje an til at Griezmann benytter muligheten i dette oppgjøret til å sende Atlético til finalen, og på den måten si til Ronaldo: Nå har du sittet på den tronen i ti år, sier Veland med et smil.

Første oppgjør går på Santiago Bernabeu.

Se også: Krever videodømming etter kvartfinalen

Vanvittig kvartfinaledrama da Real Madrid slo ut Bayern München:

Juventus - Monaco

I den andre kampen venter Monaco mot Juventus, med førstnevnte med hjemmekamp først. Det er ikke trukket hvilken av semifinalene som skal spilles 2. eller 3. mai.

– Laget skal være fokusert. Fokuset er å gå så langt som mulig, sier Juventus-legende og nåværende styremedlem i klubben, Pavel Nedved, til klubbens Twitter-konto.

Dermed blir det - uansett utfall i begge kampene - en «ny» finale, ettersom ingen av lagene som kan møtes har møttes i finale på 2000-tallet.

Juventus slo ut Barcelona med sifrene 3-0 over to kamper. Nå venter Monaco, laget som har sjarmert Fotball-Europa med sin fryktløs, offensive stil.

– Juventus er det laget med færrest svakheter, kommenterer VGs sportsjournalist Arilas Berg Ould-Saada.

Særlig stjerneskuddet Kylian Mbappé har vært brennhet for rød- og hvittrøyene fra fyrstedømmet. 18-åringen scoret både i åttedelskampene mot Manchester City, og i kvartfinalene mot Borussia Dortmund.

– Han er så ung, så man venter på en down periode. Så scorer han mot City. Også scorer han mot City igjen. Så scorer han mot Dortmund, før han scorer mot Dortmund igjen, sier Berg Ould-Saada om 18-åringen.

Se også: Bunnsolide Juventus fikk Neymer til å gråte

– Monaco. Et sterkt lag med mange talentfulle spillere og en imponerende sesong. Vi må være forsiktige, men målet vårt er klart, skriver Sami Khedira på Twitter. Tyskeren må stå over den første av to semifinalekamper, grunnet gule kort.

Juventus møtte Monaco i kvartfinalen i 2014/2015-sesongen. Juventus vant 1-0 hjemme i Torino, før de – som mot Barcelona – spilte 0-0 på bortebane og tok seg videre til semifinale.

Kun Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini og Gianluigi Buffon spilte både bortekampen mot Monaco i 2015 og mot Barcelona tidligere denne uken.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Juventus FC
 3. Atlético Madrid
 4. Real Madrid CF
 5. AS Monaco

Flere artikler

 1. Gigantene møtes: – For noen fantastiske kamper

 2. Ekspertenes dom: Disse går videre fra kvartfinalene i Champions League

 3. Liverpool og Roma fikk sin drømmemotstander

 4. Punkterte kvartfinalen med sitt første spark på ballen

 5. Tallene som knuser myten: Ingen fordel å avslutte på hjemmebane

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder