Treneren: - Jeg kan ikke love gull og grønne skoger

HEVER HAN VIKINGSKUTA? Kjell Jonevret, her som Molde-sjef i mai 2010, er ansatt som ny hovedtrener i Viking. Foto: Scanpix

Jonevret ansatt som ny Viking-trener

(VG Nett) Viking har ansatt svenske Kjell Jonevret som ny hovedtrener.

Artikkelen er over syv år gammel

Kjell Jonevret – Wikipedia

Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

Viking har hatt en tung sesong og ligger i øyeblikket på tiendeplass på tabellen. Åge Hareide forsvant ut dørene for ni dager siden. Allerede samme dag ble Jonevret nevnt som mulig erstatter.

Han har en fortid som trener i Molde - og spiller i nettopp Viking.

- Jeg håper å kunne bidra til at «Stavangers stolthet» nok en gang blir en klubb som står for noe positivt både på og utenfor banen, sier Jonevret.

Han var i sin tid med på å rykke opp med Viking, og ta cupgull med klubben. På 125 kamper scoret Jonevret solide 76 ganger.

I dag er han tilsynelatende forsiktig med å love for mye.

- Jeg kan ikke love gull og grønne skoger, men jeg lover å jobbe veldig hardt for at spillerne, lederne og supporterne skal få oppleve nye gledesstunder på Viking stadion, sier han.

Ifølge Christian Rugland, styreleder i Viking FK, var Jonevret førstevalget til klubben.

- Hele klubben har én oppgave: Å gjenreise tilliten til Viking og bidra til at vi igjen har et vinnerlag. I det bildet tror vi Kjell Jonevret er rett mannen til å styre det sportslige. Han har vist at han har evnen til å skape lag som både er offensive og vinner fotballkamper. Og han har maktet å skape begeistring rundt fotballen han selv og lagene hans har stått for. Jonevret er flink til å knytte tette og gode bånd til byen og regionen han er trener i, argumenterer Rugland.

Jonevret fikk sin første trenerjobb da han var assistent for Erik Hamrén i Vasalund i 1993. Han vant to seriegull og ett cupgull med Djurgården midt på 2000-tallet, før han tok over Molde i 2007.

Der førte han klubben opp i eliteserien. To år senere, i 2009, tok Molde sølv i både serien og cupen.

Den 30. august i 2010 var det imidlertid slutt: Svake resultater gjorde at Molde og Jonevret skilte lag.

- Dette er kjempetrist, men når en dør stenger så åpnes en ny. Jeg skal fortsette som trener, sa Jonevret den gangen.

Han kjempet med følelsene under pressekonferansen, og la ikke skjul på at han var uenig med Molde-ledelsens avgjørelse om å vise ham døren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder