HEDRET: Terje Hauge ble hedret i sin siste eliteseriekamp. Nå har han også blitt tildelt Kniksens hederspris. Foto: Scanpix
HEDRET: Terje Hauge ble hedret i sin siste eliteseriekamp. Nå har han også blitt tildelt Kniksens hederspris. Foto: Scanpix

Hauge hedret med Kniksenprisen

FOTBALL

Den profilerte dommeren Terje Hauge ble tildelt Kniksens Hederspris lørdag kveld.

Publisert:

Han dømte sin 301. og siste eliteseriekamp forrige helg. Nå har han lagt fløyten på hyllen og lagt opp.

- Dette var en stor overraskelse og det setter jeg umåtelig stor pris på, sa Hauge i sin takketale etter å ha fått Kniksenprisen.

- Jeg har min kone med meg her i dag, og uten deg, Helga, hadde dette aldri gått. Så tusen takk til deg. Jeg har en flott familie som har tålt at vi har vært på reise de siste 30 årene, sa Hauge.

Han har hatt opptil 120 reisedøgn i året. Hauge har vært dommer i eliteserien siden 1990. Da hadde han et tiårig utviklingsløp i lavere divisjoner bak seg.

Fra 1993 og fram til i dag har han vært internasjonal dommer. Totalt er det blitt 170 kamper i UEFA- og FIFA-regi.

Kniksenprisen deles ut av Norsk Toppfotball til en person eller ett lag som har gjort en helt spesiell prestasjon over ett år, eller som har særlig fortjenstfull innsats i toppfotballen. En gang tidligere har prisen gått til en dommer.

Lørdag ble også prisen for årets spiller i eliteserien for menn og kvinner delt ut. Rosenborgs ghaneser Anthony Annan vant mennenes pris, mens Lisa-Maria Woods vant kvinneprisen.

Alt om fotball: Sjekk VG Netts fotballforside