Rosenborg er Haugesunds mareritt

ÆRLIG: Simen Wangberg (t.v.) innrømmer at Oddbjørn Skartun burde vært beløønet med straffespark. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Wangberg innrømmer: - Burde nok vært straffespark

HAUGESUND (VG Nett) (FK Haugesund - Rosenborg 0-1) Scoringen til Borek Dockal sørget for at FK Haugesund mistet heng på medaljekampen - og fortsatt ikke har slått trønderne på hjemmebane.

  • Øyvind Jacobsen

Artikkelen er over syv år gammel

Haugesund stadion har nærmest vært et ugjennomtrengelig fort for de fleste eliteserieklubbene, men ikke for Rosenborg.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Trønderne har ikke tapt i Haugesund i noen av de fire serie- og to cupoppgjørene mellom klubbene siden 2000.

Mot FK Haugesund kan de takke Dockal, en god Daniel Örlund, og ubesluttsomme FKH-spisser for at statistikken står ved hevd.

RBK scoret mot spillets gang

Til tross for et massivt press fra hjemmelaget kampen gjennom, klarte nemlig ingen av de hvitkledde å overliste Daniel Örlund i RBK-målet.

Svensken var både god og heldig da FKH uten en suspendert Nikola Djurdjic presset på både før og etter Rosenborgs ledermål like etter pause.

John Chibuike kom seg ned på venstrekanten, kikket opp - og fant Borek Dockal med et flott innlegg. Tsjekkeren headet inn sin femte seriescoring for året.

- Burde nok vært straffe

Simen Wangberg hadde en forferdelig 1. omgang, og burde strengt tatt vært utvist til pause. I 2. omgang spilte han strålende.

- Dommeren ga meg et veldig tidlig gult kort som jeg aldri burde hatt. Da måtte jeg tilpasse spillet mitt, og jeg fikk litt trøbbel. Det burde nok vært straffespark til FK Haugesund da jeg var i duell med Oddbjørn Skartun, sier Wangberg til VG Nett.

- Og da burde du hatt rødt?

- Ja, det kunne nok blitt utfallet. Men det ville vært håpløst med tanke på det første gule kortet, sier Wangberg.

Han fikk beskjed om å droppe å bruke så mye hender i 2. omgang fra trener Jan Jönsson i pausen.

- Jeg var bekymret for Simen, men 2. omgangen hans var strålende. Begge midtstopperne og keeper Daniel Örlund var viktige for oss, sier Jönsson.

Han er enig i at FK Haugesund burde hatt straffespark før pause.

- Samtidig var det noen offsider mot oss i 2. omgang som var tvilsomme, sier RBK-treneren.

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug orker ikke å bruke altfor mye energi på situasjonen.

- Vi fikk jo mange sjanser store som straffespark den siste timen uansett, og tok ikke vare på noen av dem. Da fortjener vi egentlig ikke mer enn det vi fikk i denne kampen, sier Grindhaug.

Han tror medaljekampen går uten hans lag.

- Vi er nok ikke helt på nivået til de tre topplagene. Det må vi innse, sier Grindhaug, som også mister spissen Nikola Djurdjic. Han er allerede erstattet med 20-år gamle Pontus Engblom som kommer fra AIK.

Ledermålet satte fyr på Rosenborg. Og bare minuttet etter ledermålet, var det RBK-spillernes tur til å rette sin vrede mot dommer Staberg.

Daniel Fredheim Holm sto klart onside - og headet ballen fordi FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men dommer Staberg blåste offside - etter alle solemerker fordi han mente Chibuike sto i offside og blokkerte synsfeltet til Kristiansen.

Sema med kjempesjanse

Den situasjonen så ut til å sette fyr på hjemmelaget som satte i gang et bombardement mot Rosenborg-målet. Både Alexander Søderlund, Oddbjørn Skartun, Eirik Mæland og ikke minst Maic Sema hadde gode muligheter til å skaffe balanse i regnskapet.

Svensken fikk stå helt alene foran RBK-målet med keeper Örlund ute av spill. Avslutningen traff imidlertid ryggen på en intetanende Jon Inge Høiland i RBK-forsvaret.

Presset fra hjemmelaget ga også Rosenborg muligheter på kontringer. Flere gode overgangsmuligheter ble imidlertid skuslet bort på grunn av dårlige valg.

Innbytter Rade Prica, som ble avspist med 12 minutter på Haugesund stadion, hadde den største sjansen til å punkterte oppgjøret - men lobben alene mot Per Morten Kristiansen - avverget FKH-keeperen mesterlig.

Rosenborg har heng på Godset og Molde

Dermed kunne hjemmelaget fortsette presset for utlikning på slutten.

Høyreback Vegard Skjerve fikk en gedigen mulighet i siste minutt av ordinær spilletid, men fra syv meter skjøt han håpløst over.

Dermed har Rosenborg heng på de to topplagene Strømsgodset og Molde, og ristet samtidig FK Haugesund av seg i medaljekampen. Det skiller nå fire poeng mellom lagene på henholdsvis 3. og 4.plass på tabellen.

Mer om

  1. FK Haugesund
  2. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. Jönsson: - Det var et høyere lydnivå enn vanlig i pausen

  2. Rosenborg til topps for halv maskin

  3. Mareritt-retur for Jonevret i comebacket

  4. Her sendes Rosenborg ut av gullkampen

  5. Keepertabbe reddet Rosenborg: - Vi er heldige i dag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder