TAP: Celso Borges og FFK fikk en god start, men tapte nok en gang for Stabæk og Gilles Ondo. Foto: Scanpix

FFKs Stabæk-mareritt fortsetter

FREDRIKSTAD (VG Nett) (Fredrikstad - Stabæk 1-2) For fjerde gang på rad reiser Stabæk fra Fredrikstad med tre poeng i bagasjen. Og igjen var Mikkel Diskerud i sentrum da bæringene snudde kampen.

  • Nicolay André Ramm
  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

For selv om FFK begynte best og gikk i ledelsen med Celso Borges allerede etter 12 minutter, kom gjestene tilbake to ganger og vant 1-2.

Etter kampen fortvilte hjemmelagets målscorer over flere av sine misbrukte muligheter.

- Vi har bare oss selv å skylde på for at vi taper. I pausen tror jeg vi følte at denne kampen var i boks og slappet nok for mye av. I andre omgang har jeg og laget en rekke sjanser til å avgjøre, men klarer ikke å sette dem, sier Borges til Max.

VGLIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

God start for Fredrikstad

I kveld var det FFK som scoret først, men som så mange ganger før holdt det ikke mot «de blaa», som kjempet seg til sin tredje seier på rad i eliteserien.

Det så imidlertid lyst ut for FFK fra start. Rødbuksene gikk aggressivt til verks, og etter 11 minutters spill stanget Celso Borges vertene i føringen.

Les også: Elyounoussi inn i landslagstroppen

Costaricaneren, som ønsker seg vekk fra plankebyen, var sterkest i en duell med flere Stabæk-spillere, og headet inn sitt fjerde mål på tre kamper, og sitt sjette totalt i år.

- Jeg føler at vi har full kontroll den første halvtimen av førsteomgangen, sier Tom Freddy Aune, Fredrikstads trener til Max.

Scoringen tente Stabæk

Men scoringen så ut til å gi Stabæk, som spilte sin første kamp uten playmaker Veigar Páll Gunnarsson, ny tenning. Bæringene overtok initativet i kampen, og like etter pause kom utligningen.

En meget frisk Vegar Eggen Hedenstad fikk slått inn fra høyre, og inne i feltet fikk en umarkert Diskerud tid og rom til å plassere inn 1-1 etter 61 minutters spill.

- Spillergruppa vår er meget god. Selv om vi kommer under med ett mål, er moralen høy og spillerne snur kampen. Vi klarer å komme tilbake fordi spillerne jobber sammen og ser muligheter fremfor problemer, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til VG Nett.

Og bæringene ga seg ikke med det. Kun fem minutter senere var kampen snudd, da Johan Andersson fikk lirket ballen forbi Lasse Staw i FFK-målet. 2-1 til bortelaget og Fredrikstad måtte jage utligning.

VG Nett-leser:Fortjent seier til Stabæk. Å gi fra seg en ledelse på hjemmebane er utilgivelig.Diskutér kampen her

Jaktet forgjeves utligning

Amin Askar hadde to store sjanser, en av dem i tverrliggeren, mot slutten av kampen, men det ville seg ikke for Tom Freddy Aunes menn.

Stabæk tok sin femte borteseier for året, og er med det eliteseriens beste bortelag. Bæringen klatrer samtidig til 5. plass på tabellen med sine 29 poeng, og er for alvor med i medaljekampen. Fredrikstad ligger på 9. plass med 23 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder