STORSEIER: Brann-spillerne kan juble etter å ha slått serieleder Molde 4-1 på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Serieleder Molde raknet i sluttminuttene

BERGEN (VG Nett) (Brann-Molde 4-1) Det bortskjemte hjemmepublikumet på Brann Stadion har ikke sett laget sitt tape på eget gress siden 29. april. Et sluttkjør av de helt sjeldne gjorde at selv ikke Europa-klare Molde klarte å sette en stopper for den statistikken.

 • Chris Ronald Hermansen

Artikkelen er over syv år gammel

Det som lenge så ut til å bli en sjarmøretappe for de regjerende seriemestrene, endte opp med å bli et mareritt.

Etter at gjestene tok ledelsen i første omgang, startet Brann opphentingen, og nektet å gi seg før det stod 4-1 på måltavlen.

VG LIVE: Fyldig kampreferat fra Bergen

Innledningsvis i kampen var det to prøvende lag publikum var vitne til. Omgangen var sjansefattig, men i det 27. minutt kom den forløsende scoringen, signert storscoreren Davy Claude Angan.

Serielederen ble anført av amerikanske Joshua Gatt, som etter en lengre periode med press fra gjestene fikk ballen på kanten. Etter å ha dratt seg forbi Simen Wangberg, slo lynvingen inn en pasning som var som hentet ut fra læreboken. Inne i feltet ventet Angan, som iskaldt sendte gjestene i føringen med en kontant bredside på direkten.

SCORET: Simen Wangberg jubler etter å ha sendt Brann i ledelsen mot Molde. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Opphentingen startet

Før pause kom ikke Brann nærmere enn da Amin Askar ble spilt fri på kanten, og mannen med syv scoringer så langt i årets eliteserie stormet mot dødlinjen. Innlegget som fulgte hadde god retning, men var akkurat for høyt til at Kim Ojo fikk styrt den mot målet.

Etter hvilen var ble det fremvist helt andre takter fra hjemmelaget, som gikk rett i strupen på Molde. Omgangen var ikke mer enn snaue minuttet gammelt da Brann svarte på tiltale.

Unggutten Jonas Grønner slo en svært presis pasning mot Kim Ojo, som headet ned mot Amin Askar. Kantspilleren dro av Vegard Forren med en lynrask vending, før han dunket ballen forbi Espen Bugge Pettersen og skapte balanse i regnskapet.

Stopper-helt

I det 66. minutt var det igjen duket for rød jubel. Brann kjempet seg til en corner, og Askars innsvinger gikk mot stopperduoen Forren og Kristoffer Paulsen Vatshaug. De to ble ikke enig om hvem som skulle klarere, noe som resulterer i at ingen av dem gjorde det. Den løse ballen spratt mot Simen Wangberg, som iskaldt headet ballen over Bugge Pettersen og i nettveggen på motsatt stolpe.

Ojo-show

Molde jaget reduseringen, og hjemmefansen må ha vært nervøse etter at gjestene prøvde seg med avslutning etter avslutning.

Så kom den velkjente spikeren i kista. Kim Ojo fikk ballen av Fredrik Nordkvelle i det 88. minutt. Etter å ha dratt en frekk skuddfinte, plasserte nigerianeren ballen iskaldt i lengste hjørne.

Minuttet etter var Ojo igjen på ferde, denne gang alene med Bugge Pettersen etter at Kristoffer Paulsen Vatshaug var uheldig og skled som siste-forsvarer. Alene med moldekeeperen gjorde Ojo ingen feil, og sendte Brann-publikumet til himmels for åttende gang på hjemmebane denne sesongen.

Med dagens poengtap går Strømsgodset forbi Molde på tabellen, etter at de spilte 1-1 borte mot Sogndal. Drammenserne har 14 plussmål, mens Ole Gunnar Solskjærs Molde har 12.

Brann klatret forbi Haugesund og Viking, som begge tapte sine kamper denne serierunden, og er nå oppe på en femteplass.

Mer om

 1. SK Brann
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Askar ble helten i sjanse-drama

 2. Angan så rødt da Molde tapte knepent

 3. Midtstopperne herjet i Branns målkalas

 4. Svensson stoppet Moldes solide rekke

 5. Solskjær: - Gode nok til å ta gullet igjen

Fra andre aviser

 1. Brann knuste gulljagende Molde

  Aftenposten
 2. Grønner lot spillet snakke for seg

  Aftenposten
 3. Brann knuste gulljagende Molde

  Fædrelandsvennen
 4. Molde ille ute i Mesterliga-kvaliken

  Aftenposten
 5. Molde inntok tabelltoppen

  Aftenposten
 6. Slik starter Brann og Molde

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder