VGs oddstips: Fristende odds på tysk tomålsseier

TRIVES: Tyskerne så ut til å trives da de testet Ullevaal-gresset lørdag kveld. Fra v: Karim Bellarabi, Thomas Müller og Toni Kroos. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Thomas Müller scoret ikke i EM: Vil stoppe mål-maset på Ullevaal

ULLEVAAL (VG) Thomas Müller (26) er lei maset om måltørke. Derfor er det viktig for ham å score på Ullevaal søndag.

Artikkelen er over tre år gammel

Sommerens EM ble en nedtur. Null scoringer på Müller. Og han misset i straffesparkkonkurransen mot Italia.

Han har ikke scoret i en offisiell landskamp siden Georgia i oktober 2015.

– Thomas gjorde et dårlig EM. For en så god spiller som ham, var det en stor skuffelse. Derfor er det viktig for ham å score mål nå, for å stoppe alt snakket om hvor lenge det er siden han scoret. Han vil legge det bak seg, sier Martin Roszhitz fra TV-kanalen ARD. Han er blant de mange tyske journalistene som har tatt turen til Oslo og VM-kvalifiseringskampen søndag kveld.

Les også: – Vi er ikke her for å se på naturen, vi er her for å vinne.

– Jeg tror det bare er et spørsmål om tid før han scorer igjen, sier Kerstin von Kalkreuth fra WDR Radio og smiler ut over Ullevaal stadion, der Tyskland snart skal trene.

– Selv om han ikke gjorde noe bra EM, er jo Müller en kvalitetsspiller. Og det er viktig for ham å score på Ullevaal, sier von Kalkreuth.

Les også: Nordtveit er tidenes best betalte norske fotballspiller.

– Thomas Müller er selvfølgelig viktig for Tyskland uansett. Men han bør helst score. Han har ikke gjort det på lenge. Han har hatt mye uflaks. Kanskje flaksen endrer seg her i Oslo, undrer Arne Richter, som er fotballsjef i nyhetsbyrået DPA.

– For få spisser

I et intervju denne uken klaget Müller på at det er for få ekte midtspisser i Tyskland.

– Vi har for få valg i den posisjonen. Det er et grunnleggende problem, sa Müller til Bild Zeitung.

Les også: Tidligere landslagsstjerne angriper Selnæs

– Vi kan ikke bare henter midtspisser på et planleggingskontor. Vi må jobbe for å få frem slike spillere, sa Bayern München-stjernen som selv kan spille både offensiv midtbane og spiss.

På en pressekonferanse tidligere i uken advarte han mot Norge:

– Det er en vanskelig oppgave i den første kvalik-kampen. Vi får ikke noe gratis. Jeg forventer en tøff kamp, sa Thomas Müller.

Skal ikke gjenta tabben fra sist kvalifisering

Landslagstrener Joachim Löw er fast bestemt på at Tyskland ikke skal gjenta tabben fra EM-kvalifiseringen sist, da de tapte for Polen i sin første bortekamp.

– Vi er ikke kommet her for å nyte naturen, men for å vinne, sa Löw på en en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Les også: King om verdien på den nye kontrakten: – Ingen kommentar

– Norge kommer til å prøve å stå godt defensivt. Så setter de fart når de får ballen. Norge er gode defensivt og kan kontre. Og så har vi selvfølgelig dødballer.

VM-gruppe C består, foruten Norge og Tyskland, av Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino. Bare vinneren går direkte til VM. Toeren spiller playoff.

Müller-scoring og tysk seier?

Tyskland blir store, store favoritter mot Norge, og normalt vinner de søndagens oppgjør uten problemer. Oddsen for tysk seier er 1,42 - noe som helt klart er spillbart i dette oppgjøret.

Oddsen for at Tyskland vinner med en norsk 1-0-ledelse fra start er 2,15, noe som også kan være spennende her. Men vi synes 3,75 i odds for tysk tomålsseier kanskje ser mest spennende ut i forkant av dette oppgjøret. Skulle de få en tomålsledelse, vil de føle seg trygge, og kan kontrollere kampen.

Tilbake til utgangspunktet - og Thomas Müller. Oddsen er 1,95 for at han scorer mål, 7,00 for at han scorer to eller flere mål og 11,50 for at han scorer før det er spilt 15 minutter. Oddsen er 2,50 for Müller-scoring og tysk seier.

PS: Thomas Müller scoret i en treningskamp mot Ungarn i juni.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter på Tipster.no

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder