FLYTTER: Alexander Søderlund er klar for fransk fotball. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Alexander Søderlund klar for fransk toppklubb

–Tok tid å finne ut om dette var rett for meg

Landslagsspiss Alexander Søderlund (28) har skrevet under for tre og et halvt år med franske St. Étienne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

–Det tok tid for å finne ut om dette var det rette for meg. Til slutt valgte jeg å skrive under, sier Søderlund til Rosenborgs hjemmeside.

Allerede før jul svirret ryktene om at Søderlund skulle forlate den norske seriemesteren til fordel for St. Étienne - laget som trønderne møtte i høstens gruppespill i Europaligaen, Søderlund scoret blant annet i 1-1-kampen på Lerkendal.

Les også: Rosenborg kjøper trolig Gytkjær

En kinesisk klubb ønsket også å hente den norske toppscoreren. Til slutt falt altså valget på fransk fotball.

Må på franskkurs

–Jeg brukte jula til å tenke meg godt om. Det var ikke lett å forlate Rosenborg. Jeg er blitt veldig glad i klubben og i Trondheim, så det var en spesiell og merkelig følelse da jeg satte signaturen på kontrakten med St. Étienne, sier Søderlund.

St. Étienne ligger på 6. plass i Ligue 1. Det er tett i tabell-toppen bak suverene Paris Saint Germain. Kommende helg besøker Søderlunds nye klubb Nantes, muligens med en norsk nysignering i troppen.

Franske medier har rapportert om en overgangssum på rundt 14 millioner kroner.

–Dette var noe Alexander ønsket selv og vi skjønner at han ville ta denne utfordringen når St. Étienne kom på banen. Det var interesse for han allerede i sommer, og da la vi et løp som endte med et salg nå, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Forbannelse over spissplassen

Søderlund må lære seg et nytt språk.

–Det er ikke mange som snakker engelsk, så franskkurs må til, men det ser jeg frem til, sier Søderlund.

–St. Étienne trengte virkelig en spiss etter at Robert Beric skadet seg tidlig i november. Det hviler en forbannelse over spissplassen i Saint-Étienne etter at Aubameyang forlot dem. Spillere som Erding og Van Wolfswinkel har mislykkes, sa Vincent Duluc, fotballsjef i sportavisen L'Équipe, til VG i desember.

Selnæs følger etter?

Det går rykter om at St. Étienne også har fått øynene opp for andre spillere i Rosenborg. Franske L'Equipe skriver at også Ole Selnæs er på ønskelisten til franskmennene.

Søderlund og Sælnes var toneangivende for Rosenborg som ble suverene seriemestere i fjor. Søderlund scoret 22 seriemål i 2015 - totalt ble det 50 fulltreffere på 92 Rosenborg-kamper.

FK Haugesund-spiss Christian Gytkjær er blitt nevnt som en aktuell erstatter for Søderlund på Lerkendal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder