302 dager og 23 kamper uten seier for Start: – Viser at vi har moral

Nærmer seg ny rekord

(Start - Strømsgodset 2-2) De var gode i perioder og slo tilbake to ganger, men Start må fortsatt vente på en etterlengtet seier.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– At vi kommer tilbake og får poeng viser at vi har moral og samhold i laget, sa målscorer Lars Jørgen Salvesen til TV 2 etter kampen.

Les også: Rosenborg snublet

Nær Sandefjord-rekord

Men begge lag var tydelig skuffet over at de ikke fikk tre poeng denne kvelden.

4. juli i fjor. Da slo Start Stabæk og tok sin foreløpig siste seier i eliteserien. Etter 1. mai-kampen mot Strømsgodset har de nå spilt 23 seriekamper uten å vinne. 302 dager siden forrige trepoenger gjør at det virkelig ser mørkt ut for Sørlandets fotballstolthet. Men de fikk i hvert fall med seg noen positive opplevelser mot fjorårets sølvmedaljører.

– Vi hadde fortjent den seieren vi så gjerne ønsker å få, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV-kanalen.

Sandefjord har den lite prestisjefulle rekorden med antall seriekamper på rad uten seier. Den satte de i 2010 da de gikk 27 kamper uten seier. Start må altså vinne en av sine fire neste kamper for å unngå å tangere den rekken.

Fikk ikke straffe

Det var faktisk Start som var det beste laget i første omgang. De kom til avslutninger og satte litt press på gjestene fra Drammen. Kristoffer Ajer mente han skulle hatt straffe da ballen traff Øyvind Storflor, dommeren sa nei. Og det var vanskelig å se på TV-bildene om ballen gikk i armen eller brystet til veteranen.

Les også: Illsint Tromsø-helt

Og da 41 minutter var spilt var 36-åringen involvert offensivt. Storflor drillet vekk noen Start-spillere på ca. 18 meter og bestemte seg for å skyte. Et herlig treff sendte drammenserne i ledelse til pause.

Nguens første

Selv om de fikk et slag i trynet kom Start ut med energi og motivasjon i andre omgang. Marcus Pedersen, som ikke har scoret utenfor Buskerud siden han returnerte til Godset, headet i stolpen. Men så slo Rolf Daniel Vikstøl et strålende innlegg fra venstresiden, keeper Espen Bugge Pettersen kom på mellomdistanse og Robert Sandnes kunne skli inn utligningen - 1-1 etter 52 minutter.

Stemningen steg på Sør Arena, men oppturen varte bare i 11 minutter. Tokmac Nguen snappet ballen på 30 meter, han kom seg inn i 16-meteren og fikk lov til å skyte forbi tafatte forsvarsspillere. Ballen gikk inn i lengste hjørne, Nguens første scoring for Strømsgodset.

JUBEL: Tomac Nguen og Marcus Pedersen jublet underveis i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

– Morsomt og på tide at jeg scoret. Jeg er fornøyd med at jeg scoret, men ikke med at vi ikke klarte å vinne, sa Nguen til TV 2.

– Ble ustrukturerte

Sørlendingene på tribunen hadde kanskje gitt opp, men det hadde ikke spillerne ute på banen. Det gjensto minutter da et innlegg fra Daniel Aase ikke ble klarert, ballen landet hos Salvesen som dunket inn utlikningen for hardt pressede Start.

Les også: Viking reddet av 19-åringer

2-2 ble sluttresultatet og Strømsgodsets trener var litt oppgitt etter kampen.

– Vi klarte ikke å holde på ballen og ble ustrukturerte. Da ble det vanskelig å forsvare seg, sa Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Flere høydepunkter fra søndagens Tippeliga-kamper:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder