HELTEN: Andros Townsend sikret Newcastle-seier med sin frisparkperle. Det smakte godt, viser dette bildet. Foto: Scott Heppell AFP

Nedrykksdrama i Premier League: Newcastle over streken etter perlescoring: – Vanvittig viktige poeng

(Newcastle – Crystal Palace 1-0) Takket være et fantastisk frispark av Andros Townsend, og en hjelpende hånd fra en gammel publikumsfavoritt, stikker Newcastle hodet over nedrykksstreken.

Publisert:

Det kunne se ut til at Crystal Palace-stjernen Yohan Cabaye skulle gjøre livet surt for gamle lagkamerater, men nei. Franskmannen, som har tre Newcastle-sesonger på sin CV, måtte se keeper Karl Darlow redde straffesparket tjue minutter før slutt.

– Et elendig straffespark, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Sunderland-opptur på overtid

Cabaye hadde scoret på sine fire siste straffespark i Premier League. Han var riktignok mer kjent for vakre frisparkscoringer fra tiden i Newcastle. Men det finnes flere skarpe frisparkføtter på St. James' Park. Den engelske landslagsspilleren Andros Townsend fikk drømmetreff fra drøye 16 meter da han limte ballen i krysset – i keeperhjørnet – like før timen var spilt.

– Jeg skulle skyte i det andre hjørnet, men de hadde så høye spillere der at jeg valgte å skyte i keeperens hjørne. Det funket perfekt, sier matchvinner Townsend til BBC.

– Det er tre vanvittig viktige poeng for oss. Sunderland avga også poeng, så det er en bonus, sier Townsend.

– Vi har aldri tenkt at vi kommer til å rykke ned, det er ikke i tankene våre. Vi har gitt alt hele sesongen, og vi har fått en fin rekke på de siste fire kampene. Forhåpentligvis kan vi fortsette slik, sier keeperhelten Karl Darlow.

Men drømmelørdagen ble ikke så god som den kunne blitt. I Stoke-on-Trent så nemlig Sunderland ut til å gå mot tap, noe som ville gitt Newcastle en luke på to poeng ned til nedrykksplass (riktignok med én kamp mer spilt). Men hele fire minutter på overtid utlignet Jermain Defoe på straffespark for Sunderland (1-1).

– Det ble et fantastisk poeng til slutt, men for meg kunne det vært en seier i stedet. De fortjente åpenbart ikke målet sitt ettersom det burde vært frispark til Younes Kaboul i forkant, og vi burde hatt en straffe da Geoff Cameron handset uten at dommeren og assistenten hans så det, sier Sunderland-manager Sam Allardyce til BBC.

– De tingene gikk imot oss i dag, og det førte til at vi ikke kunne vinne kampen, legger han til.

Dermed ligger alt til rette for en særdeles dramatisk nedrykksstrid mellom de to lokale erkerivalene. Newcastle har ett poeng mer, men en kamp mindre igjen enn Sunderland, som fortsatt har skjebnen i sine egne hender.

Men det er Newcastle som er i best flyt. Rafael Benítez har fått sving på sakene i sin nye klubb, som står med fire strake kamper uten tap, inkludert tøffe oppgjør mot Manchester City og Liverpool.

Newcastle har Aston Villa (B) og Tottenham (H) igjen på kalenderen. Sunderland skal møte Chelsea (H), Everton (H) og Watford (B). Norwich, som møter Arsenal senere i kveld, kan heller ikke avskrives: 19. plassen ligger ett poeng bak Sunderland igjen, men har fire kamper igjen: Arsenal (B), Manchester United (H), Watford (H) og Everton (B).

VG LIVE: Slik var 16.00-runden

King-assist

Lengre opp på tabellen tok West Ham en etterlengtet seier. London-klubben hadde spilt fire strake uavgjortkamper da de besøkte West Bromwich. Dimitri Payet & Co reiser hjem med et glis om munnen etter en imponerende 3-0-seier.

Mark Noble (2) og Cheikhou Kouyaté scoret målene som sender West Ham over Manchester United på tabellen. «De røde djevlene» kan imidlertid ta tilbake femteplassen ved seier eller uavgjort mot serieleder Leicester søndag.

Den mest målrike kampen i 16.00-runden fant sted på Vicarage Road, der Watford og nedrykksklare Aston Villa møttes. Villa tok ledelsen to ganger (0-1 og 1-2), men begge ganger slo Watford tilbake. Spissen Troy Deeney scoret to ganger på overtid, og snudde 1-2 til 3-2.

Joshua King leverte en målgivende pasning for Bournemouth, men det holdt ikke til seier. Everton, selv med sin toppscorer Romelu Lukaku, vant 2-1 takket være scoringer av Tom Cleverley og Leighton Baines.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder