FORBANNET: Rebekah Vardy, kona til engelskmennenes Jamie Vardy (i midten), kritiserer fransk politi etter supporterbråket lørdag. Her er de etter at Leicester City vant Premier League i mai. Foto: Carl Recine Reuters

Rebekah Vardy om bråket: Tåregasset for ingen grunn

England-spissen Jamie Vardys kone, Rebekah Vardy, raser mot fransk politi.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over tre år gammel

Russiske og engelske supporterfans barket lørdag sammen både før og under fotballkampen i Marseille, og tribunebråket skapte overskrifter i de fleste medier verden rundt. Fire mennesker er alvorlig skadet etter de voldelige sammenstøtene.

En av de som havnet midt i bråket var England- og Leicester City-spissen JamieVardys kone, Rebekah. Hun tok til Twitter for å fortelle sin side av hendelsen, og hun kritiserer fransk politi for å ha brukt tåregass mot supportene før kampen.

Les også: Norsk kameratgjeng havnet midt i tribunebråket

«Det må være en av de verste opplevelserne NOENSINNE under en bortekamp! Tåregasset for ingen grunn, buret inne og behandlet som dyr! Sjokkerende!», skriver hun kort tid etter at supporterbråket brøt ut.

Hun forteller videre at hendelsen fant sted før kampen hadde startet.

Alle saker om fotball-EM i Frankrike!

UEFA gransker

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har varslet at de vil åpne disiplinærsak etter de voldelige sammenstøtene som preget Frankrike lørdag. Og det er Russland som kan vente seg de strengeste sanksjonene, skriver nyhetsbyrået AP.

Kommentar: Ikke mulig å glede seg over EM

Etter tredje strake dag med supporterbråk i havnebyen Marseille, spredte volden seg til tribunen lørdag kveld. Etter 1-1-kampen mellom England og Russland jaget russere engelskmenn bak det ene målet og kastet gjenstander etter at de brøt gjennom en vegg av vakter.

Engelske fans forsøkte å flykte fra området, og flere klatret over gjerder for å komme seg unna.

Norske Mads Nordahl, som var på stadion sammen med to kompiser, fortalte VG lørdag kveld at det var fullstendig kaos på stadion etter kampen.

– Det var hovedsakelig veldig dårlig sikkerhet. Det var ingen vakter mellom tribunene, og russerne klatret enkelt både over og under tribunene for å nå frem til de britiske supporterne, fortalte Nordahl.

BRÅK PÅ TRIBUNEN: Kampen mellom England og Russland var på forhånd klassifisert som en høyrisikokamp, og det oppsto bråk i Marseille både før og under kampen, som endte 1-1. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Les også

Mer om

  1. Fotball-EM
  2. Frankrike

Flere artikler

  1. Russland kan bli straffet etter fotballbråket i Marseille

  2. Dramatikk etter England-kampen: Norsk kameratgjeng havnet midt i tribunebråket: – Fullstendig kaos

  3. Mener norske EM-turister bør ta forholdsregler

  4. Topp-politiker hyller bråkmakerne: – De forsvarte Russlands ære

  5. 20 russiske EM-bråkmakere sendes hjem fra Frankrike

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder