GAMBLINGEN: Britiske medier omtaler Roy Hodgsons laguttak mot Slovakia som gambling. Her er noen av de britiske sportsforsidene i dag. Foto: Reuters/Faksimiler

Hodgson slaktes: «Et av de mest bisarre trekkene en England-manager noensinne har gjort»

England-manager Roy Hodgson (68) får massiv kritikk i britiske medier for valgene han gjorde før kampen mot Slovakia i går. «Som en mann som lagde en panne full av eggerøre mens han sto på hendene», skriver The Guardian.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– For en så erfaren manager som Hodgson, var det en unødvendig høyrisikabel strategi som utfordret skjebnen, skriver Phil McNulty hos BBC etter gårsdagens 0-0-kamp mot Slovakia.

Og følger opp:

– Det smakte arroganse at England, mer spesifikt Hodgson, følte han kunne gjøre så store endringer i laget og fremdeles seile inn til førsteplassen i denne gruppen. Dette var ikke tidspunktet for å ta noen risiko, men likevel gikk Hodgson blindt inn i en felle han selv hadde lagt. Han tok for lett på Slovakia, en feil ingen manager på et slikt nivå skal gjøre, slår McNulty fast.

Kritisk til engelsk laguttak: – Ikke akseptabelt!

Han er bare én av mange kommentatorer som hamrer løs på Roy Hodgsons avgjørelse om å gjøre ikke mindre enn seks endringer fra laget som slo Wales forrige uke.

Etter den kampen var England fremdeles balløyas storebror. Etter gårsdagens to kamper derimot, hvor Wales kjørte over Russland og vant 3-0 mens engelskmennene ikke greide å ta mer enn ett poeng mot Slovakia, er det Wales som står igjen som gruppevinner.

Bakgrunn: England misset gruppeseieren - kan møte Portugal

«Annenrangs»

I tillegg til triumfen det er for Wales å ta førsteplassen foran England i gruppe B, får Bale & Co. også en enklere vei mot en finale enn hva engelskmennene får. Dersom Hodgsons menn tar seg forbi første hinder i sluttspillet, vil antakelig Frankrike vente i kvartfinalen. Vertsnasjonen, på eget gress i Paris.

Skulle England greie å vinne den kampen, kan det fort være Tyskland som blir semifinalemotstander.

– Hodgson gjorde et av de mest bisarre trekkene en England-manager noensinne har gjort i en stor turnering, og valgte dette avgjørende øyeblikket til å gjøre seks endringer, skriver BBCs McNulty.

Leste du? Hodgsons syrlige oppladning

På forsidene i britiske aviser lyser titler som «second rate» (annenrangs), «Roy gamble goes wrong» (Roys gambling gikk galt) og «Hodgson gamble backfires» (Hodgsons gambling slo tilbake) mot leserne.

«Roys terningkast slår tilbake på spektakulært vis», melder Matt Law i The Telegraph.

Han har sett Hodgsons argument om å gi spilletid og mesterskapserfaring til så mange spillere som mulig, men mener samtidig at dette er noe manageren burde ha gjort i kjølvannet av at et godt resultat hadde vært sikret.

– Hodgson vil uten tvil gi seg selv et spark for ikke å ha sørget for seier før han begynte å bekymre seg for å hvile spillere, skriver Law.

Har du fått med deg det spanske bråket? – Jeg sier ikke sorry!

– Eggerøre mens han sto på hendene

Hos The Guardian er det Barney Ronay som har grepet spaltene, og han lurer på hvorfor Hodgson hele tiden gjør så mange endringer i laget. Ronay peker ikke bare på gårsdagens Slovakia-kamp, men også tidligere matcher.

– Det er ingen magisk løsning i dette laget som venter å bli funnet. Spillerne er helt standard, mer eller mindre. Nok en gruppe med moderate, håpefulle engelske spillere er i et mesterskap og presterer moderat. Så hvorfor gjør han seg selv til en skyteskive på denne måten? spør Ronay.

Han skriver videre at Hodgsons måte å plukke lag på, virker som et forsøk på å helgardere seg. Ronay peker på at selv en ødelagt klokke er nødt til å vise riktig klokkeslett en gang om dagen.

– Nyheten om Englands laguttak var det mest spennende med denne kampen. Som en mann som lagde en panne full av eggerøre mens han sto på hendene.

Wales vant altså gruppe B, foran England og Slovakia som gruppetreer. Russland er ferdig, og må pent reise hjem.

PS! I kveld spilles det fire EM-kamper. Klokken 18.00 spilles Nord-Irland - Tyskland og Ukraina - Polen, mens Kroatia - Spania og Tjsekkia - Tyrkia spiller klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder