Franske legender hyller Griezmann: – Han er mitt idol!

FOTBALL

(Tyskland – Frankrike 0-2) Lillian Thuram og Bixente Lizarazu har vunnet EM og VM med Frankrike. De er overbegeistret etter Antoine Griezmanns show mot Tyskland.

Publisert: Oppdatert: 08.07.16 00:25

– Han er ekstraordinær! Han er idolet mitt! Sånn er det bare, utroper Thuram i studiosendingen til franske TF1.

Thuram, som spilte 142 landskamper for Frankrike, vet hva det er å avgjøre en semifinale. Midtstopperen scoret karrierens to eneste landslagsmål i VM-semifinalen mot Kroatia i 1998. Nå klarer han knapt å styre sin begeistring etter at Griezmann sendte Frankrike til EM-finale med to scoringer.

– Det er magnifique, sier vanligvis sindige Thuram om Griezmann.

Atlético Madrid-spissen var banens store spiller mot Tyskland. Ikke bare scoret han to mål, som gjør ham til soleklar EM-toppscorer med seks mål, men han løp også utrettelig, jobbet hardt i forsvar – og ble belønnet med mektige ovasjoner da han ble byttet ut like før slutt.

Bakgrunn: Frankrike til EM-finale etter Griezmann-show

Den tidligere Frankrike-backen Bixente Lizarazu, også han på TF1, er minst like begeistret som sin gamle lagkamerat Thuram.

– Griezmann er mitt idol også! Alt er fantastisk: smilet hans, det pene trynet hans. Han er enkel, spontan, generøs, han puster fotball! roper Lizarazu.

– Han er god på alt. Han er god på hodet, god med venstrefoten, han er rask, sier den tidligere Bayern München-spilleren.

Anbefales: «Ingen» ville satse på Griezmann – VG møtte mannen som turte

I likhet med de gamle heltene er også dagens helter i syvende himmel etter å ha beseiret den regjerende verdensmesteren.

– Fotball er fantastisk. Det er vakkert. Du ser tusenvis av folk, det er galskap. Når man ser alle disse menneskene som støtter oss, er det en drøm som kommer til virkelighet, sier Paul Pogba til TF1.

Sjekk denne: Slik harselerer Twitter med Giroud

Olivier Giroud skryter uhemmet av sin angrepspartner Griezmann.

– Han gjør et supert EM. Han har vokst i styrke. Han har stilnet noen kritikere og tatt rollen som leder i angrepet. Vi kunne ikke klart oss uten ham, sier Giroud ifølge L'Équipe.

Les også: Dødsbudskapene som viste at Deschamps er en leder

Hovedpersonen selv, Griezmann, har ikke tenkt til å gi seg helt ennå.

– Jeg håper ikke dette er toppen. Det er en enorm glede. Jeg føler meg veldig stolt og lykkelig. Nå kommer finalen, den blir komplisert og vi må være klare, sier Griezmann.

Med seks EM-mål er han tre scoringer unna rekorden til Michel Platini.

– Jeg er fornøyd med målene mine, men jeg er fortsatt langt unna Platini. Jeg håper å nærme meg hans nivå en dag. Stemningen er herlig, vi var som små barn etter kampen og fansen var formidabel, sier Griezmann til TF1.

Her kan du lese mer om