Ronaldo scoret sitt 500. karrieremål

(Club América - Real Madrid 0-2) Cristiano Ronaldo (31) bommet og bommet. Men til slutt fant portugiseren veien til mål. Tre sekunder over tillagt tid.

Bendik Havdal Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mandag vant Cristiano Ronaldo sin fjerde Gullball. Mot Club América fikk han en haug av store muligheter til å score, men scoringen satt langt inne.

For dette skulle bli et sjansesløseri av det sjeldne.

Les også: Tysk magasin: Ronaldo gjemte 1,3 milliarder

Ronaldo, som har vunnet Gullballen fire ganger, skjøt i stolpen etter 15 minutter, men han ble korrekt avblåst for offside.

Samme mann skaffet frispark innenfor 25 meter etter 21 minutter. Men forsøket fra Ronaldo, som har scoret på to av 17 frispark i serie- og Champions League-spill denne sesongen, ble stoppet av muren.

Ronaldo headet i stolpen etter 25 minutter. Han spilte ut til Lucas Vázquez, som la inn mot fem-meteren, der den tidligere Manchester-spilleren kom susende inn. Han satte pannebrasken på ballen, men traff kun stolpen og ut.

Spiss-stjernen klinte til fra 25 meter på halvvolley midtveis i første omgang, og på returen var Benzema først og satte ballen i mål. Han ble imidlertid korrekt avblåst for offside.

GOAL: Her setter Cristiano Ronaldo inn 2-0-scoringen mot Club América. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Benzema-goal

Karim Benzema satte inn kampens første goal på overtid av første omgang. Han mottok en flott vektet pasning fra Toni Kroos og satte den forbi fingertuppene til Moisés Muñoz og inn.

Portugiseren fikk en kjempesjanse til å legge på til 2-0 etter 60 minutter, men fra 15 meter traff EM-vinneren kun magen til en Club América-forsvarer da nærmest hele målet var åpent.

Etter 65 minutter kom kampens desidert største sjanse: Dani Carvajal la inn fra høyresiden, og Ronaldo var helt alene på bakre stolpe. Gullball-vinneren skulle bare støte ballen i mål, men endte opp med å stusse ballen bakover. Og han måtte bare le av forsøket.

Glad for Ronaldo-scoring

Men da tre sekunder etter at tillagt tid var ute, skulle endelig Ronaldo få goalen sin. Han mottok ballen rett bak forsvarslinjen, noen få centimetere onside, satte fart og smalt inn 2-0 fra hjørnet av fem-meteren.

Dommeren annullerte først scoringen, men han fikk så videohjelp, og dermed ble målet korrekt godkjent.

– Vi hadde ingen god rytme i førsteomgangen, men etter hvilen skapte vi en haug av sjanser. Cristiano scoret til slutt, så jeg er veldig fornøyd, forteller trener Zinedine Zidane til pressen i Japan.

Real Madrid møter Kashima Antlers, som tok seg videre til finalen ved hjelp av feil videodømming i finalen søndag.

Luka Modric er ikke imponert over den nye målteknologien.

– Det er ny oppfinnelse, men jeg må være ærlig, og derfor må jeg si at jeg ikke liker det. Det skaper forvirring, og jeg håper det blir slutt på dette, sier Modric.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder