FIKK EPOST: Både generalsekretær Kjetil Siem (t.v.) og Yngve Hallen (t.h.) har fått den omstridte eposten. De sitter lørdag ettermiddag på fotballtinget 2016. I midten ordstyrer Arnor Dingen. Foto: Ole Kristian Strøm , VG

Drama under fotballtinget: NFF-topper beskyldes for å være illojale

ULLEVAAL (VG) Midt under fotballtinget kommer avsløringen om at en direktør i Norges Fotballforbund anklager andre NFF-topper for illojalitet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er Dagbladet som lørdag avslører at NFF-direktør Ronny Aasland har sendt en epost der visepresident Bjarne Berntsen, tidligere visepresident Einar Schultz og Vålerenga-direktør Stig-Ove Sandnes blir skjelt ut og beskyldes for «illojalitet».

En preget Bjarne Berntsen - sittende i et hjørne av tingsalen - vil ikke kommentere saken overfor VG.

E-POST-AVSENDER: Ronny Aasland er direktør strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund. Foto: Norges Fotballforbund ,

Heller ikke Sandnes eller Schultz vil kommentere:

– Jeg er ferdig med den saken, sier Sandnes.

Les også: Sembs superlønn provoserer fotball-Norge.

– Jeg mottok eposten sammen med noen andre i går da jeg var i Zürich på FIFA-valget. Jeg har sendt en epost til ham og de tre, og sagt at jeg vil ta initiativ til et møte der han og de tre kommer, sier generalsekretær Kjetil Siem til VG.

– Da jeg snakket med Ronny, så sa jeg at jeg kom til å gjøre det. Han ville gjerne stille opp på det. Noe mer enn det har jeg ikke rukket å gjøre, sier han.

– Jeg tenker at dette er en frustrert medarbeider. Sånn bør det ikke være. Generalsekretæren tar sikkert tak i dette, sier Rosenborg-sjef Ivan Koteng til VG.

Aasland gir hver av de tre det glatte lag - trolig som følge av VGs saker om NFFs økonomi de siste dagene.

Les også: VIF-Sandnes mener Siem har misbrukt makten sin

Direktøren mener at de tre har voldt NFF stor skade og beskriver alle som «illojale».

Dagbladet siterer følgende fra eposten:

Til Bjarne Berntsen:

«I de delene av fotballen jeg er involvert har jeg vel aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap og forståelse for hva som skaper aktivitet, inntekter og forutsigbar økonomi».

Til Stig-Ove Sandnes:

«Det kan virke som du er dyktigere på å bygge ned virksomheter enn å skape noe selv. Har til dags dato ikke opplevd at du har bidratt med en inntektskrone. Men å belære andre - der er du en ener».

Til Einar Schultz:

«Du sier i VG at du er en av syndebukkene. Du har helt rett. Kanskje den største».

Les også: Roar Stokke gir Kjetil Siem rødt kort

VG-sporten søndag Foto: ,

Eposten er sendt til de tre - men også med kopi til en rekke andre personer, blant annet generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén.

Siem, som er Aaslands sjef, sier om eposten:

– Ja, det er veldig høyt under taket. Det var en epost som gikk. Det kunne vært en telefon, en samtale. E-posten gjør at når den havner i media, så får den en annen dimensjon.

– Det er da jeg som arbeidsgiver må ta et initiativ. Hadde det vært en samtale på gangen, og ikke i offentligheten, så hadde det vært noe annet.

Avsløringen av eposten kom samtidig som Kjetil Siem sto på talerstolen på fotballtinget og kunne legge fram rekordgode regnskapstall. Han fikk ingen kritiske spørsmål etter gjennomgangen av budsjettet, som viste at NFF-konsernet for første gang har over én milliard kroner i omsetning.

– Dette viser vel at det er splid i NFF – og Bjarne Berntsen får veldig hard medfart?

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg har lest eposten, og at de er invitert (til et møte). Jeg kan jo egentlig bare kalle inn én. Og det er han som er ansatt. Men jeg har invitert til et møte, og så har jeg selvsagt snakket med Bjarne.

– Hvor alvorlig er dette?

– Jeg vil ikke gå dypere før jeg har snakket med dem.

– Det må være tøft for Berntsen å være her i dag?

– Ja, men jeg må bare tilbake til samme svaret. Jeg har innkalt til møtet, jeg har snakket med Bjarne og jeg kan ikke kommentere mer.

– Det er ikke heldig at det kommer ut i media. At de har den meningsutvekslingen i gangen eller telefonen..men når det kommer ut, så er ikke det heldig.

Rett etter at eposten ble kjent, gikk Bjarne Berntsen opp på talerstolen for å fortelle om det foreslåtte nye seriesystemet.

Fotballpresident Yngve Hallén kommenterer eposten slik overfor VG:

– Jeg har ikke gått inn i den eposten.

DIREKTØR: Ronny Aasland (t.h.) er direktør i NFF. Her er han sammen med Stig-Ove Sandnes (sittende) da de var kolleger i 2008. Bak NFFs tidligere kommunikasjonsdirektør Roger Solheim. Foto: Eivind Griffith Brænde , VG

– Du har ikke lest den?

– Jeg har fått den, og begynte å lese den, men jeg skjønte at jeg ikke skulle lese videre, sier Hallén.

– Hva tenkte du om dette?

– Jeg har lyst til å ha fokus på det som skjer på tinget. Det er det viktige. Jeg var tydelig i min innledningstale om likeverd og respekt og trygghet og fotballglede.

– Kan man kalle folk sånne ting?

– Jeg synes vi skal følge de verdiene vi har. Det sier jeg til alle fotballedere.

– Synes du de verdiene ble fulgt så langt du rakk å lese eposten?

– Det får jeg komme tilbake igjen til.

Bjarne Berntsen er visepresident i NFF nå, Einar Schultz hadde det samme vervet fram til 2012, mens Stig-Ove Sandnes jobbet 15 år i NFF, blant annet som ass. generalsekretær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder