Ødegaard synes boken om seg selv er merkelig

16-åringen mener forlaget burde tatt kontakt før utgivelsen

FOTBALL

ULLEVAAL (VG) Martin Ødegaard (16) synes det er merkelig at ikke forlaget Publicom tok kontakt før utgivelsen av boken «Martin Ødegaard». Forleggeren angrer ikke.

Publisert: Oppdatert: 03.06.15 19:16

Denne uken ble boken «Martin Ødegaard», skrevet av den danske sportsjournalisten Michael Qureshi, lansert. Folk som Cristiano Ronaldo og Real Madrid-boss Florentino Perez er blant de som er intervjuet, men ikke hovedpersonen selv.

Heller ikke pappa Hans Erik Ødegaard skal ha hørt noe fra forlaget.

Les også: Dette sa Ronaldo til Martin Ødegaard

Ødegaard: - Synes det er litt merkelig

Etter dagens landslagstrening foran mandagens privatkamp mot Sverige gjorde Martin Ødegaard det klart overfor VG at han ikke liker forlagets fremgangsmåte.

- Du er 16 år og folk begynner å skrive bok om deg. Hva synes du om det? spurte VG.

- Nei, jeg synes det er litt merkelig, egentlig. I hvert fall når han ikke tar kontakt med hverken meg eller noen i familien min for å høre om det er greit. Eller høre om noe. Det synes jeg er litt merkelig. Men det er kanskje sånt man må regne med, jeg vet ikke, svarte Real Madrid-spilleren som fikk sin La Liga-debut i siste seriekamp mot Getafe.

– Når har du tenkt til å skrive din egen bok?

– Nei, det håper jeg blir mange år til, svarte en lattermild Ødegaard.

Forlegger Kjetil Kristoffersen mener Publicom ikke har gått over noen strek.

– Nei. Dette er akkurat det samme som avisene gjør når de skriver om Martin Ødegaard. Vi kommer ut mellom to stive permer, men har bare gjort en grundigere jobb for å fortelle eventyret om Martin Ødegaard. Dette er en positiv bok.

– Hvorfor har dere ikke prøvd å komme i kontakt med Martin Ødegaard eller faren hans?

– Det har forfatteren gjort gjennom Real Madrid. Det viste seg ikke mulig. Men forfatter Michael Qureshi har gode kontakter i klubben og klarte å få intervjuer med både klubbpresident Florentino Pérez og Cristiano Ronaldo om Martin Ødegaard.

Kristoffersen har tidligere vært i kontakt med far Hans Erik Ødegaard.

– Men det var rundt en idé om å gi ut en fagbok om spillerutvikling. Den ble det aldri noe av. Jeg har ikke snakket med ham rundt denne boken, sier forleggeren.

Tror Benitez blir en bra Real Madrid-sjef

Siden debuten for den spanske storklubben har også Carlo Ancelotti blitt erstattet med Rafael Benitez som Real Madrid-trener. Ødegaard har naturlig nok ennå ikke rukket å snakke med den nye sjefen, men tror på et godt samarbeid.

– Det blir sikkert bra det. Han er en dyktig manager som har vunnet troféer tidligere.

16-åringen har også fått beskjed om at han skal være med på Real Madrids sesongoppkjøring i Australia og Kina fra midten av juli.

– Jeg skal gjøre mitt beste der, så får vi se hva som skjer, sa Martin Ødegaard.

Her kan du lese mer om