NESTE SOMMER: RB Leipzig-stjernen Naby Keïta skal være klar for Liverpool fra og med neste sommer. Foto: Robert Michael AFP

Medier: Liverpool kjøper Bundesliga-stjerne for rekordsum

Ifølge britiske medier har Jürgen Klopp (50) endelig fått tak i favorittspilleren Naby Keïta (22). Men ikke før neste sommer.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Liverpool er enige om å signere Keïta fra tyske RB Leipzig fra neste sommer, melder et samlet britisk pressekorps inkludert BBC.

Liverpool betaler angivelig minst 510 millioner kroner (48 millioner pund) for midtbanespilleren, som allerede skal ha gjennomført den medisinske testen for sin fremtidige klubb.

Les også: Thierry Henry slakter Arsenal etter ydmykelsen mot Liverpool

Utkjøpsklausul

Årsaken til at Keïta først blir klar neste sommer, er at han har en utkjøpsklausul som ikke er gyldig før den tid. Liverpool betaler angivelig en betydelig sum i tillegg til klausulen på 510 millioner kroner, for å sikre seg spilleren allerede nå. Den eksakte summen på tillegget blir ikke oppgitt av britiske medier.

22-åringen fra Guinea har blitt koblet til Liverpool gjennom hele sommeren, og omtales i britisk presse som manager Klopps førsteprioritet på overgangsmarkedet.

Les også: Sarpsborg-talent klar for AC Milan

Ifølge Liverpool Echo håpet klubben lenge på å kunne signere Keïta denne sommeren, men de skal ha gitt opp etter at RB Leipzig avslo et bud på drøye 660 millioner kroner.

Keïta er en av de største profilene på Leipzig-laget som overrasket med andreplass i Bundesliga forrige sesong. Han scoret åtte mål og slo syv målgivende pasninger i ligaen.

Frem til nå var Andy Carroll tidenes dyreste Liverpool-signering. Han kom fra Newcastle for 35 millioner pund i 2011.

Fått det med deg? Slik reagerer Lagerbäck på kjempebudet på Sander Berge

Kobles til fransk stjerne

Det har vært en hendelsesrik dag for Liverpool på den internasjonale ryktebørsen. Bare dagen etter at laget viste store muskler ved å smadre Arsenal med 4-0 på Anfield, kan troppen komme til å bli styrket med enda flere stjerner.

For mens Keïta ikke kommer før neste sommer, kan den franske landslagsspilleren Thomas Lemar være på vei til Liverpool i løpet av de neste timene.

En rekke britiske medier har utover dagen tatt rygg på den franske sportsavisen L'Équipe, som mandag morgen meldte at Liverpool har lagt inn et bud på 72 millioner euro (pluss åtte millioner i mulige bonuser) for Monacos midtbanespiller.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City23153564273748
3Leicester City22143547212645
4Chelsea2312383930939
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder