... mens trener Bjørn Petter Ingebrigtsen tror Høiland straffes for gamle synder

Godset-spillerne skjelte ut dommeren etter straffesituasjon

SKIEN/OSLO (VG) (Odd -Strømsgodset 2-1). Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen tror Tommy Høilands skuespiller-CV gjør det vanskeligere for han å få straffespark.

Artikkelen er over tre år gammel

– Ja, jeg tror det, sier Bjørn Petter Ingebrigtsen til VG.

Høiland har en lang historie med diskusjoner om skuespillerprestajoner. I fjor sommer ble han kalt klovn av daværende Rosenborg-stopper Stefan Strandberg etter en kontrovers på Lerkendal.

Tidligere i karrieren har også Høiland selv innrømmet å ha kastet seg litt lett.

Ingebrigtsen hadde ikke selv sterke meninger om hva som var rett da Tommy Høiland denne gangen gikk i bakken i feltet fire minutter før full tid.

Høiland stakk bak forsvaret på en stuss fra Marcus Pedersen, og falt med Espen Ruud i ryggen. Dommer Dag Vidar Hafsås var aldri i tvil og ga Høiland gult kort for filming, mens også spissmakker Marcus Pedersen snakket på seg det samme.

ÅHHH, NEI: Tommy Høiland får gult kort for filming av dommer Dag Vidar Hafsås, istedet for det han ville ha: straffespark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Husker du denne? Fagermo til Høiland: Ta litt utdanning

– Spillerne er klare på at det er kontakt. Men dommeren dømmer på det han ser der og da, og for meg blir det ikke noe poeng å snakke om det nå, sier Ingebrigtsen.

Det gjorde imidlertid Høiland selv. I intervju med TV 2 rett etter kampen la han ingenting i mellom:

– Soleklar straffe. Det er elendig av dommeren. Han var j... dårlig i dag. Han mener jeg oppsøker situasjonen. Det er kjedelig. Det er j... dårlig dømt. Vi fikk kampen i vårt spor, men så ble den blåst i stykker.

Ber spillerne se på seg selv

Bjørn Petter Ingebrigtsen var enig i at drammenserne hadde fått kampen dit de ville, men ville slett ikke legge skylden på dommeren for at de sporet av igjen.

Han mener spillerne i stedet kan se på seg selv.

BAKGRUNN: Her mener NFF Tommy Høiland viser mangel på respekt for spillet

– Vi slipper inn mål vi burde unngått. Vi tømmer oss og lar dem kontre på oss i annen omgang, når planen var at vi skulle vi skulle ligge kompakte og kontre på dem.

– Hvorfor ble ikke planen fulgt?

– Jeg tror kanskje spillerne følte de hadde muligheter til å avgjøre, og ble litt overivrige.

– Ingen annen mening enn å sparke han ned

Overivrig ble også midtbanespilleren Francisco Santos Da Silva Junior da han skulle stoppe Rafik Zekhnini på en overgang i mot knappe ti minutter før slutt.

Nedklippingen bakfra var av det slaget der du bare kan reise deg og begynne spaserturen mot garderoben etterpå. Heldigvis var også Zekhnini raskt på beina igjen.

– Det røde kortet var veldig klart, sier Strømsgodset-treneren i pressesonen etter kampen.

Det mente også Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Han sparker ned Rafik uten noen annen mening enn å sparke han ned. Det er trist, heldigvis har ikke vi slike spillere. Det er laget hans (Da Silva Junior) som taper på det han gjør. Hadde det vært en av mine egne spillere ville jeg tatt en ordentlig prat med han, sier Fagermo.

Leste du denne? – Nå ser han hvor viktig og lurt det er å være i Odd

Odd-treneren var ellers glad både for seieren og at det nå er ferie. Etter å ha røket ut mot cupen tidligere i uka gjorde de tre poengene at Odd nå går inni EM-pausen på 2. plass - 5 poeng bak Rosenborg.

SETTER INN SEIERSMÅLET: Odd-spiller Bentley setter inn 2-1-scoringen som avgjorde kampen mot Strømsgodset. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Vi vinner fortjent. Vi kontrer dem i senk, og de skaper nesten ingenting. Det er sterkt mot et så godt lag som Strømsgodset, sier Fagermo.

Tidlig straffe

Leste du denne? Eksperter: Velg Marcus Pedersen, Høgmo!

Og det var virkelig to gode lag som møttes i Skien.

Før utvisningen og straffesituasjonen var det mye godt angrepsspill med to lag som virkelig ville spille fotball, og egentlig fortjente det alene oppmerksomheten.

Det begynte allerede etter to minutter da Odd fikk straffe. Rafik Zekhnini dro seg inn fra venstre, la ballen over på høyre og slo inn i armen til Bismark Boateng. Dommer Dag Vidar Hafsås sto meget godt plassert og pekte på merket uten særlige protester fra Godset-spillerne.

Fredrik Nordkvelle tok tre skritts tilløp og plassert ballen nede ved stolpen til høyre, like utenfor rekkevidden til Espen Bugge Pettersen som var på rett vei.

Den gode starten ga Odd momentum. Bare minutter senere var Zekhnini og Nordkvelle på farten igjen, og denne gangen la vingen ut til Nordkvelle som skjøt meteren over. For Strømsgodset ble det mye løping i mellom det første kvarteret, men litt etter litt fikk de tak i ballen og kampen igjen.

Lars Christopher Vilsvik var aktiv på sin høyreside og kom til flere innlegg, men det var på motsatt kant drammensere virkelig yppet seg. Tokmac Nguen dro seg flere ganger forbi Espen Ruud, og etter par stoppede innlegg tok han skuddansvaret selv. Nguen driblet seg inn fra venstre, skled forbi den ene etter den andre og fra 17 meter traff han godt nok til at Sondre Rossbach famlet litt før ballen var under kontroll.

Det var likevel Odd som skapte den neste store sjansen. Espen Ruud kom på ett av sine mange løp opp fra backen og løftet ballen inn på bakre stolpe. Olivier Occean-vikar Henrik Kjelsrud Johansen vant duellen, men fikk ikke styrt headingen på mål.

Det gjorde han heller ikke minutter etter da han fikk sjansen etter en mønsterangrep som gikk via stort sett alle de offensive Odd-spillerne før venstreback Thomas Grøgaard slo inn. Både spill og temperaturen ute på banen tok seg mer og mer opp, og da Muhamed Keita testet Odd-keeper Sondre Rossbach med en god avslutning fra distanse, var det et forvarsel om hva som ville komme.

Semb Berge rotet

Fredrik Semb Berge rotet med ballen på vei opp i banen, og ble deretter lurt på baken av Tokmac Nguen som satte full fart inn i Odd-feltet. Fra 12 vmeter litt til venstre i bredsidet han ballen kontrollert ned i motsatt hjørne og jublet foran de tilreisende supporterne bak målet.

- Tokmac har virkelig tatt store steg i år, og var et aktivum for oss, særlig offensivt. Han er virkelig på gang, sier Bjørn Petter Ingebrigtsen om 22-åringen som i fjor var på utlån til Mjøndalen.

Med 1-1 til pause satte Pettersen inn veteranen Øyvind Storflor for Muhamed Keita. Men den første sjansen var det hjemmelaget som skapte.

Fredrik Nordkvelle stormet inn i Strømsgodset-feltet, og løftet ballen over mot bakerste stolpe. Espen Bugge Pettersen fikk en hånd på ballen som dalte ned for åpent mål, der Kjelsrud Johansen sto alene, men akkurat litt for langt fremme. Han fikk dermed ballen litt bak seg og greide ikke å få styrt den på mål.

Etter 65 minutterviste Nordkvelle frem pasningsfoten igjen. Indreløperen vippet ballen over til Espen Ruud som hadde stukket inn bak Godset-forsvaret, men backens heading ble plukket greit av Bugge Pettersen.

Bentley fra 18 meter

Etter noen litt roligere minutter skulle kampen ta fyr igjen etter 73 minutter. Odd kontret, Kjelsrud Johansen ristet av seg Boateng midt på banen og fant Bentley som fra 18 meter curlet ballen helt ned i hjørnet forbi Bugge Pettersen.

BAKGRUNN: Keeperens skademareritt

Strømsgodset satte inn Petter Vaagan Moen og gjorde også klar Tommy Høiland for å få mer offensivt trykk, men i stedet kom utvisningen som gjorde comeback-oppgaven vanskeligere.

Og da Høiland ikke fikk annet enn gult kort da han ville ha straffe, forble alle poengene i Skien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder