TILBAKE PÅ JOBB: Med et smil på lur var Bjørn Petter Ingebretsen (t.v.) tilbake på jobb som Godset-trener. Her med mediesjef Magne Jordan Nilsen. Foto: Odin Jæger VG

Ingebretsen tilbake på jobb som Godset-trener: Fikk hjerteinfarkt på fjelltur: – Måtte krabbe ned fra toppen

DRAMMEN/OSLO (VG) For første gang siden han ble rammet av hjerteinfarkt i juni, var Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (49) tilbake på jobb.

  • Jonas Wikborg
  • Hans-Kristian Rangnes

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er utrolig godt å være tilbake - og mye verre å sitte der å se på når jeg ikke kan påvirke. Mye verre, understreker Bjørn Petter Ingebretsen til VG.

Mandag var han for første gang tilbake som Godset-trener etter å ha vært sykemeldt siden midten av juni som følge av et hjerteinfarkt. Det har tatt ham seks uker, til tross for en opprinnelig sykemelding på to til fire uker, å komme tilbake.

– Jeg fikk hjerteinfarkt på topptur med familien, fikk litt trøbbel og ble liggende på toppen. Jeg hadde problemer med å komme meg ned og måtte nærmest krabbe ned fra toppen. Jeg følte at det ikke var alvorlig, men jeg hadde store smerter, forteller Ingebretsen.

«Typisk mann»

Det tok likevel tre dager før han oppsøkte lege, og Ingebretsen forklarer at de rundt ham syntes det hele var mer dramatisk enn Godset-treneren selv.

– Var du litt «typisk mann» som bare skulle la det gå over av seg selv?

– Ja, jeg var det. Og jeg vil henvise alle som er i samme situasjon om å komme seg til lege med en gang. Nå var jeg heldig som ikke fikk noen permanente skader, men det kan skje om man utsetter det, sier han.

– Legen ble sur for at jeg lot det gå så langt tid og han kjeftet godt på meg. Det samme gjorde kona. Så det var mange som passet på å kjefte på meg da, fortsetter han med et smil.

LES OGSÅ: Preget Ingebretsen tilbake på treningsfeltet

TILBAKE PÅ JOBB: Med et smil på lur var Bjørn Petter Ingebretsen tilbake på jobb som Godset-trener. Foto: HANS-KRISTIAN RANGNES / VG

Det var ikke den eneste gangen han fikk kjeft av kona. Da Godset spilte mot Aalesund, den første kampen uten «BP» på sidelinjen, kokte det over for fru Ingebretsen.

– Jeg satt og skreik så mye til tv-en at kona mente at dette hadde ikke jeg eller «vi» noe godt av. Så da ble jeg hivd ut hjemmefra, ler han.

Men nå er han tilbake, og når man er trener i Tippeligaen, så følger det med et naturlig press. «BP» har fått streng beskjed om å passe seg for akkurat det - stress - og han er nødt til å endre kostholdet sitt.

– Jeg har ikke fått noen restriksjoner, men jeg har fått beskjed om å tenke mer på meg selv. Jeg skal leve som normalt, men jeg må ha mer fokus på kosthold i hverdagen. Jeg er jo glad i å grille og har gjerne noe godt å drikke til, men det må det bli mindre av, sier Ingebretsen.

Gode nyheter til Godset-fansen

Den populære treneren har også gode nyheter til Godset-fansen som var redd for at han ikke skulle komme tilbake.

– Dette er en medfødt ting, så det hadde kommet uansett. Jeg har aldri vært redd for at jeg ikke skulle komme tilbake igjen på sidelinjen. Tanken har ikke streifet meg en gang, sier Godset-treneren.

Det er en fullmotivert trener som kommer tilbake.

– Nå har jeg blitt skjermet helt av både Jostein Flo, legen min og kona mi. Jeg har ikke fått lov til å prate med noen. Jeg har nesten vært litt ensom, smiler «BP».

I Ingebretsens fravær har laget blitt ledet av Thomas André Ødegaard. Han fikk en drømmestart med tre strake ligaseirer, men gikk i helgen på et tap mot formsvake Lillestrøm. Og Godset røk ut av Europa League mot danske SønderjyskE etter ekstraomganger i den avgjørende kampen på Marienlyst.

Godset-Keita: – Flaut at vi ikke har lært

– Vi er fortsatt det laget som har tatt flest poeng siden sommerferien. Vi har vunnet mange fotballkamper. Den kampen i går var litt energiløs og vitnet kanskje om litt slitasje, men det er ingen krise å tape fotballkamper, sier Ingebretsen som har gitt spillerne fri også tirsdag.

Mer om

  1. Strømsgodset IF
  2. Tippeligaen

Flere artikler

  1. Godset-Ingebretsen tilbake på treningsfeltet etter hjerteinfarkt

  2. Godset låner ut Ingebretsen til kriserammede Fredrikstad: – En stor utfordring

  3. Godset-treneren innlagt på sykehus etter hjerteinfarkt

  4. Strømsgodset-treneren trekker seg: – Helsen kommer først

  5. Rekken uten tap ble økt til 17 hjemmekamper i serien: ... men nå måtte selv «BP» kjefte litt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder