Molde lover å slå tilbake neste år

Solskjær: – Vi får kjenne følelsen av å være lillebror

MOLDE (VG) Ole Gunnar Solskjær (43) gratulerte Rosenborg-spillerne på rekke og rad etterpå. Nå lover både han og kapteinen Ruben Gabrielsen å slå tilbake neste år.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Sebastian Langvik-Hansen
 • Ole Kristian Strøm
 • Thor-Erik Claussen

Artikkelen er over tre år gammel

Molde så ut til å ødelegge den annonserte gullfesten for RBK lørdag kveld. De hadde full kontroll i én omgang. Ledet fortjent 1–0. Men så svarte trønderne med en perfekt 2. omgang – og vant 3–1. Det er klubbens 24. seriegull på 49 år.

– Vi skal jobbe steinhardt. Kjenne på den skuffelsen som var i garderoben, og kjenne på den følelsen det er å være lillebror. Men vi har spillere her som har vunnet serien flere ganger, og vet hva som skal til. Rosenborg hare fått overtaket, men det skal vi ta igjen med god innsats både på og utenfor banen, sier Ole Gunnar Solskjær.

Han så absolutt ut ikke ut som en slagen mann etter kampen, kledd i mørk dress, hvit skjorte og slips i MFKs farger. Flere ganger under intervjuet med VG strakk han ut ahånden, og gratulerte RBK-spillerne.

Molde ligger hele 24 poeng bak trønderne etter lørdagens kamp på Aker Stadion, der Rosenborg sikre ligatittelen. Men det var ikke alle som tok det nederlaget så lett som Solskjær. Midtstopper Ruben Gabrielsen hadde det tungt med seg selv.

– Jeg ser fram mot at unggutta drar oss til gull neste år, sier Ruben Gabrielsen til VG.

– Men det skiller veldig mange poeng nå. Hva skal dere gjøre for å slå tilbake?

– Spille like godt i alle 90 minuttene som vi gjorde mot Rosenborg i 1. omgang denne gang, sier Gabrielsen.

MOLDE-SJEF: Ole Gunnar Solskjær takker målscorer Björn Bergmann Sigurdarson for innsatsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Molde styrte matchen.Men Rosenborg kom tilbake og etter to mål av Mike Jensen og ett av Christian Gytkjær.

– Det er alltid en fare for at det kan snu når du leder med bare ett mål, vi skulle gjerne hatt to, sier trener Solskjær til VG.

Les også: RBK mester for 24. gang.

– De var bedre enn oss i 2. omgang. De utligner på et typisk RBK-mål når Jonas Svensson legger 45 grader ut til Mike Jensen. En fantastisk scoring. Den andre er jo mer heldig, men det er en typisk goalgetter som scorer fra tre centimeters hold, smiler eks-målmaskin Solskjær.

Les også: – Kofferten full med Carlsberg.

– Men Rosenborg er likevel ikke godt nok for spill i Europa?

– Dessverre var de ikke gode nok mot Austria Wien. Det er et lite varsku. Men det er marginer, som når Jonas Svensson gjør en liten miss og de slipper inn på overtid mot Hapoel. Ellers hadde vi stått her nå og snakket om at de skulle spille Europacup til uken, svarer Solskjær.

VG live: Slik var kampen Molde-Rosenborg.

Ruben Gabrielsen innrømmet at han hadde det tungt etter tapet.

– Jeg er en mann med stolthet og synes det er tungt at de skal komme hit og ydmyke meg på hjemmebane, sier Gabrielsen.

– Hva skjer i 2. omgang?

– Vi spiller som planlagt i 1. omgang, men så kommer en svakere versjon av Molde på banen i 2. omgang, og det utnytter Rosenborg på riktig vis.

Les også: Slik kom RBK seg til semifinalen på straffekonk

Björn Bergmann Sigurdarson sendte Molde i ledelsen da han fikk godt treff på hel volley etter en drøy halvtimes spill. Flere mål fikk ikke Molde før pause, selv om blant andre Joshua Gatt var farlig frempå. Og i 2. omgang handlet altså alt om Rosenborg.

Ole Gunnar Solskjær ga Kåre Ingebrigtsen en flaske rødvin for å gratulere etter kampen. Det satte RBK-treneren stor pris på.

– Det var en fantastisk gest av ham. Den skal jeg nyte, sier Kåre Ingebrigtsen.

Les også

Mer om

 1. Molde FK
 2. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Rosenborg er seriemester for 24. gang: – Nå vil vi raske med oss alt

 2. Bendtner-kunst da RBK parkerte Molde i gullkampen

 3. Vil sette rekorder og ut i Europa, men først: – Kofferten full med Carlsberg

 4. Molde-helt Forren håper Brann vinner seriegullet: - Vi får heie litt ekstra

 5. Prøvde å kjøpe RBK-helten Jevtovic allerede i fjor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder