BEKYMRINGSVERDIG: Tottenham-fansen kan bare håpe på at Harry Kanes ankelskade ikke er alvorlig. Her vinker han på hjelp etter å ha pådratt seg smellen i den høyre ankelen. Foto: Ian Kington AFP

Matchvinner Kane ut med skade

(Tottenham-Sunderland 1-0) Harry Kane (23) sørget for kampens eneste mål, men ble fraktet ut av stadion på båre etter å ha pådratt seg en ankelskade i sluttminuttene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det gikk 59 minutter før Kane og Tottenham fikk den forløsende scoringen. Et innlegg fra Kyle Walker ble headet ned av Dele Alli som headet i retning av Kane inne i feltet. Papy Djilobodji surret det fryktelig til og Kane fikk tid og rom til å kontrollere ballen og sette den i nettet.

Nå har Kane 50 mål i Premier League

Men så utførte stjernespissen en takling i en duell med Lamine Kone i sluttminuttene, og fikk en fryktelig vridning i ankelen. Han ble liggende på gresset og vifte på hjelp, men spillet fortsatte slik at Erik Lamela fikk avsluttet et farlig angrep med et skudd som Jordan Pickford reddet mesterlig til corner.

Med ballen ute av spill kunne Kane få behandling, og han hinket til slutt av banen før han til slutt ble fraktet videre ut på båre. Det så ikke bra ut.

– Jeg ville vært bekymret, det kan fort være et brudd der, sier TV 2-ekspert Ronny Deila når han får se TV-bildene av Kanes ankelvridning.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er også bekymret med tanke på at storscorerens skade kan være alvorlig.

– Han vred ankelen, og nå må vi finne ut mer om skaden, men vi må vente til i morgen, sa argentineren etter kampen.

VINNERMÅLET: Harry Kane er iskald inne i feltet, og setter ballen forbi Jordan Pickford. Papy Djilobodji (t.v.) er for sent ute etter å ha rotet det til for seg selv. Foto: Dylan Martinez Reuters

Kane ble toppscorer i Premier League med 25 fulltreffere sist sesong, og scoringen mot Sunderland var hans andre denne sesongen. Tottenham tok sin tredje seier for sesongen, og ligger på tredjeplass med fire poeng opp til Manchester City som har full pott.

Kane til VG: – Jeg kan slå Zlatan

Voldsomt overtak

Tottenham dominerte i den første omgangen på White Hart Lane mot et Sunderland-lag som ikke har vunnet en ligakamp i åpningsmånedene august og september på 24 forsøk etter dagens nederlag. Så lang denne sesongen har det bare blitt ett poeng for David Moyes mannskap.

Men selv om vertene var best, så var det Sunderland som sørget for den største sjansen. Steven Pienaar burde ha scoret på tampen av omgangen etter forarbeid av Adnan Januzaj, men Kyle Walker blokkerte på streken.

Etter hvilen handlet stort sett alt om Tottenham. Heung-Min Son herjet med frustrerte Sunderland-spillere som sanket kort etter kort. Etter Kanes scoring kunne Dele Alli, Lamela og Vincent Janssen ha økt ledelsen. Men en meget opplagt Pickford i Sunderland-målet skal ha hovedæren for at det ikke ble flere baklengs.

– Vi kjempet hardt og forsøkte å score. Jeg er fornøyd med tre poeng og det tar bort noe av følelsen etter tapet mot Monaco. Jeg vil at vi skal skape sjanser og spille bra - noen ganger trenger man mange sjanser for å score, oppsummerte Pochettino.

PS! Også Moussa Dembele og Eric Dier måtte forlate banen med skader. Tottenham tapte 1-2 hjemme mot Monaco i Champions League i midtuken, og har et tøft kampprogram fremover. Onsdag får de besøk av Gillingham i ligacupen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder