I TRYGGE OMGIVELSER: Muhamed Keita (t.v) og Marcus Pedersen skapte masse sjanser mot Aalesund. Her mottar Keita gratulasjoner etter 1-1-scoringer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Aalesund 4-2) 15. august kan Muhamed Keita (25) bli tvunget tilbake til Lech Poznan. Det har han ikke lyst til.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Mot Aalesund var venstrevingen strålende, scoret 1-1-målet – og viser at han er en langt mer fullblods fotballspiller enn da han forlot Strømsgodset til fordel for Lech Poznan for to år siden.

– Det er imponerende. Keita har vært mye skadet, men sånn som han er nå: Den beste utgaven vi har sett av Keita, sier sportssjef Jostein Flo.

Les også: Marcus Pedersen refser Godsets forsvarsspill

Kan bli tvunget tilbake til Polen

25-åringens lånekontrakt med Strømsgodset går ut 15. august, men han er ikke mye lysten på en retur til Polen for å fullføre kontrakten som går ut sommeren 2017.

Les også: Keita beklager våpenposering

HØY TEMPERATUR: Dommer Kai Erik Steen traff ikke med alle avgjørelsene. Det førte til opphetede diskusjoner. Her er Muhamed Keita (77) og Mikkel Kirkeskov uenige. Til venstre: AaFK-keeper Andreas Lie. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Jeg var helt ensom. Det var ingenting der. Og når du ikke er lykkelig... Jeg må være glad når jeg skal spille fotball. Er jeg ikke lykkelig, så blir det veldig vanskelig å prestere, sier Muhamed Keita til VG.

– Men Lech Poznan kan faktisk si at du må ned dit igjen?

– Ja.

– Du er kanskje ikke så gira på det?

– Nei. Hehe.

– Hva tenker du da?

– Jeg tenker ikke noe på det akkurat nå. Det er litt vanskelig. Jeg kan ikke si så mye om det nå. Det er en og en halv måned til kontrakten her går ut. Jeg må bare se hva som skjer, sier den dribleglade vingen.

Les også: VG fulgte kampen live her

– Jeg hadde ingenting

Men han angrer ikke på at han prøvde lykken i en av Polens større klubber.

– Nei, det var riktig. Det handler om erfaring. Etter at jeg dro ut lærte jeg en del ting som gjør det enklere å være stabil på et høyere nivå. Jeg lærte ting som jeg vet at jeg ikke hadde lært her. Både utenfor fotballbanen og mentaliteten før og under kamp.

– Men du trives bedre her enn i Polen?

– Ja, selvfølgelig. Alle trives bedre hjemme enn borte. Klubben jeg var i hadde mye på stell, men jeg trivdes ikke så godt utenfor fotballen. Det var mye høyere tempo på trening som gjorde at jeg utviklet meg til en bedre fotballspiller. Men det utenfor slet meg ut mentalt.

– Så du hadde ikke noe sosialt nettverk?

– Nei, jeg hadde ingenting. Ingenting. Jeg trivdes med en russer. Det var det eneste. Men en russer og en nordmann er to forskjellige ting, sier Muhamed Keita med et skjevt smil.

Les også: – Keita måtte lære seg disiplin

– Alt ordner seg så lenge du spiller bra

Om han forlenger oppholdet i Strømsgodset eller hva fremtiden bringer vil han ikke spekulere i nå. Men han har planer om å levere så godt at det ikke gir grunn til bekymring.

– Jeg har ikke fått noen signaler fra noen steder. Men alt ordner seg så lenge du spiller bra. Det er sånn fotballen er. Spiller du bra, så sitter du der med alle kortene. Hvis kroppen min er sånn som den skal fremover, så skal jeg sitte igjen med ess på hånden når 15. august kommer, sier Keita og ler.

I går satt i hvert fall Strømsgodset igjen med tre poeng, selv om Aalesund skapte hele ni målsjanser på Marienlyst. To av dem endte i mål.

– Jeg synes ikke vi er bra nok bak. Vi må score tre-fire mål hver gang for å vinne. Jeg synes ikke vi er gode fremover i dag heller, men først må vi begynne å slippe inn mindre mål, sier Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen.

– Jeg kan ikke huske at jeg har vært med på en kamp i Tippeligaen med flere sjanser. Det veldig tungt å stå her uten å få med noe poeng, sier Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise til VG.

Les også: John Arne Riise legger opp med umiddelbar virkning

Mer om

  1. Tippeligaen
  2. Strømsgodset IF
  3. Aalesund FK

Flere artikler

  1. Stabæk vant bunnoppgjøret: Alanzinho strålte i comebacket: - Helt fantastisk å være tilbake

  2. Marcus Pedersen refser eget forsvar: – Ikke bra nok

  3. Keitas polske mareritt kan være over – enig med ny klubb

  4. Keita klar for New York Red Bulls

  5. Keita på klubbjakt i USA – besøkte Demidovs Minnesota United

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder