SELGER BYGÅRD: Tidligere landslagsspiller John Carew selger Bygdøy allé 11. Her fra John Arne Riises bryllup. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix ,

Carew selger eiendom - ber om 126 millioner

Inngikk avtale med kjøper i fjor - fikk ikke betalt

Tidligere landslagsspiss John Carew (36) skal selge aksjeselskapet «Bygdøy allé 11 AS».

  • Herman Folvik
Publisert:

Prisantydningen på Bygdøy allé er satt til hele 126 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på 53 000 kroner. Det er en bygård like ved Solli plass på andre siden av veien av Yara-bygget. Det skriver NEnyheter.

– Ja, vi kommer til å legge dette ut for salg. Det er ikke noe kontroversielt i det, bekrefter Per A. Flod, John Carews agent igjennom mange år, til VG.

HUSKER DU? Carews tattoveringstabbe

– Det er forskjelige årsaker til det. John ønsker å investere penger i noe annet, og jeg som har fulgt opp dette er jo ikke så ung lenger og bor for det meste i Sveits. Da blir det litt vanskelig å følge opp, sier Flod og ler.

Er dette ny rekord? Oppussingsobjekt gikk åtte millioner over takst

SELGER: John Carew selger denne bygården i Bygdøy Alle 11 til 126 millioner. Foto: Frode Hansen , VG

Solgte i fjor, men kjøper betalte ikke

I lang tid har Carew og Flod ønsket å selge Bygdøy allé 11. I fjor fant de en som ville kjøpe og de inngikk en avtale, men kjøperen betale aldri summen og handelen gikk i vasken.

– Vi har følere ute og vet om flere interesserte. Vi må ut via markedet denne gangen, for å gjøre dette ordentlig, sier Flod.

Les også: Carew på kjendisparty med Robbie Williams og Paris Hilton

Sammen med Flod kjøpte Carew Bygdøy allé 11 i 2010 for 82 millioner kroner, og renoverte eiendomen samme år. Agentens firma Flod AS flyttet inn i bygget i 2011. Carew eier 82,9 prosent av aksjene, mens Flod har de siste 17,1 prosentene.

Totalt utgjør eiendommen 2375 kvadratmeter og inneholder blant annet et leilighetshotell på toppen. Det skal også være muligheter for å ha kontorer og drive restaurant i bygget.

Historien om Zlatans sitat: «Det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin»

Eier flere leiligheter

Carew eier også leiligheter i Munkedamsveien, Camilla Collets vei, Elsters Gate, Waldemars Thranes gate og Nils Juels gate.

– Jeg har hatt en veldig god avkastning, hatt god vekst i økonomien. Nesten alle eiendomsprosjektene har gått ekstremt bra, ikke bare litt bra, sa Carew til VG i fjor sommer.

Carew har spilt 91 landskamper for Norge og lagd 24 mål. Han spilte for Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham i løpet av karrieren. Etter han la opp i 2012 har han prøvd lykken som skuespiller.

– John har tjent mye penger, og de må investeres. Da er spørsmålet hvor de skal puttes, og han har kommet frem til at eiendom er det beste. Det er relativt trygt å kjøpe. Og skal man satse sikkert, så går man for eiendom, og det har vi gjort i flere år, sa Flod til VG i 2013

– Slike bygårder legges nesten aldri ut for salg. Og den bygården John har kjøpt, er et smykke. Om han skulle ønske, så kan han også bygge leiligheter i gården. I dag er den bygd for forretningsdrift, sa kjendismegler Miguel Sørholt i Privatmeglern da Carew kjøpte eiendom i Bygdøy allé.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder