SUPERDUO: Virgil van Dijk og Joel Matip (t.v.) jubler mot Bayern München. Til høyre Georginio Wijnaldum. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Stopperkompisen: – Alle blir bedre med van Dijk rundt seg

Virgil van Dijk (27) har fått mye av æren for Liverpools suksess. Laget har færrest baklengsmål av alle til nå i Premier League. Lagkamerat Joel Matip mener nederlenderen er komplett.

Sjekk ut fredagens oddstips!

Da Tottenham ble slått 2–1 søndag, startet Matip og van Dijk nok en gang sammen i midtforsvaret. Det begynner å bli en vane nå.

– Alle blir bedre med van Dijk rundt seg. Han har hatt stor innvirkning på at vi spiller bedre. Det er flott å spille med ham. Han er komplett forsvarer, og han vet hva han skal gjøre, sier Matip i et intervju med Premier League Productions, gjengitt av Liverpool Echo.

les også

Poengrekord for Liverpool - aldri før stått med 79 poeng etter 32 runder

– Alle forsvarere gjør ting litt forskjellig. Vi trenger tid for å bli kjent med hverandre. Det er normalt.

Fredag kan du sikre deg hele 280 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen din gjennom Tipster før kl. 19.00!

Jürgen Klopp bekreftet på sin pressekonferanse onsdag at Virgil van Dijk er i full trening og klar for Southampton-kampen fredag kveld. Han er den eneste, sammen med målmannen Alisson Becker, som har startet samtlige 32 kamper.

– Jeg har ikke et vondt ord å si om ham. Han er en herlig gutt. Men han vet at han trenger lagkameratene rundt seg. Det å forsvare seg, er et samarbeid, sa Liverpool-manageren.

les også

De Bruyne etter fulltreff: – Jeg mente egentlig ikke score

Klopp er blant de mange som har hyllet hvordan van Dijk klarte å forsvare målet da han var alene mot både Moussa Sissoko og Heung-Min Son i Tottenham-kampen.

– Han tok 100 prosent riktig avgjørelse, sa manageren om den situasjonen.

– Som midtstopper er van Dijk fortsatt ung, og det kommer mye mer fra den kanten, sa Klopp på pressekonferansen.

– Han var god allerede da han var i Southampton, men nå er han enda bedre.

les også

Liverpool på tabelltopp etter selvmål: – Et massivt resultat for oss

Fredagens motstander er nettopp Southampton, som ligger fem poeng unna nedrykk.

– Ralph Hasenhüttl gjør en utrolig jobb der. Siden han tok over Southampton, er de nummer åtte på formtabellen, sa Jürgen Klopp på onsdagens pressekonferanse.

– De ser ikke ut som et lag som kjemper for å holde seg i ligaen.

Hasenhüttl kan glede seg over at Shane Long er klar igjen etter lyskeskade. Det kan også gjelde danske Jannik Vestergaard. Mario Lemina og Michael Obafemi derimot blir bare å finne på tribunen. Danny Ings, på lån fra Liverpool til Southampton, har ikke lov til å spille denne matchen.

VGs tips: Borteseier

Southampton har vunnet tre av fire siste ligamatcher, og har derfor skaffet seg et fem poengs gap til nedrykksstreken. Det ene nederlaget nylig var et knepent 2–3-bortetap for Man.Utd. Her er muligens Jannik Vestergaard (f) og Shane Long (a) tilbake fra skader.

For Liverpools del er det viktig at Virgil Van Dijk (f) er friskmeldt. Hver ligamatch er så viktig i den spennende tetduellen med Manchester City, som har ett poeng mer.

Bare to av seks seneste Liverpool-bortekamper i Premier League er vunnet . Men sett over tid så har gjestene PLs beste bortestatistikk med 10–5–1-flyt.

Gitt forutsetningene så vi på et uavgjortspill som en mulighet. Men vi tror bare at gjestene klarer å klore til seg en seier til slutt, selv om 1,40 i odds ikke er det helt store. Et alternativ er et målspill på Liverpools Sadio Mané til 2,00 i odds. Senegaleseren har scoret i fem av syv siste kamper i alle turneringer. Spillefrist er kl. 20.55 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder