Haaland om presset i storklubben Dortmund: – Jeg liker det

MARBELLA (VG) Erling Braut Haaland (19) sammenlignes allerede med Bundesligas antatt beste spiss av lagkapteinen sin og har forventninger til seg i Borussia Dortmund. Det trives han bare med.

 • Joachim Baardsen
 • Øyvind Herrebrøden

Den norske tenåringen møtte mediene som følger Borussia Dortmund under treningsleiren i spanske Marbella. Han smilte og nikket før han tok plass for å svare på spørsmål foran en reklamevegg i gulsorte farger.

Deretter satte 19-åringen seg ned med skrivende presse, hvor han sa seg enig i at han hadde hatt en voldsom utvikling siden sist sommer.

– Det eksploderte, sier Haaland og smiler.

– Det har vært et opp-og-ned-år. Fra nesten ikke å spille i Salzburg, men med god trening der noen måneder. Så kom VM, så kom to dårlige kamper, så kom Honduras-kampen, og siden har jeg ikke sett meg tilbake, sier Haaland til VG og sikter til nimålsmatchen fra U20-VM denne sommeren.

Liker press

I løpet av et drøyt år har jærbuen altså gått fra Molde via Salzburg til Dortmund. Det medfører større forventninger, men det lever han godt med.

– Det blir mer og mer press jo større klubber du går til. Sånn er det. Det er bare å leve med det. Jeg liker det, erklærer Braut Haaland.

Det tok noen få spørsmål før Braut Haaland måtte forklare hvorfor han valgte Dortmund over Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, som også jobbet for å få nordmannen til klubben.

– Morsomt spørsmål. Jeg valgte Dortmund fordi det ga den beste følelsen, begrunner spissen – som uttrykte at han mest sannsynlig får «debuten» under lagets andre treningskamp under Marbella-oppholdet.

Da han slo over på norsk under intervjuseansen, sa han litt til om valget av Champions League-vinneren fra 1997.

– Det var jeg som spurte faren min om denne klubben. Egentlig hadde jeg en god følelse på denne klubben helt fra starten av. Det var hovedgrunnen, utdyper 19-åringen fra Bryne overfor VG og melder «spør dem» om påstandene fra klubbene som hevder de trakk seg fra Haaland-handelen da Dortmund gikk ut sin ettertraktede signering, deriblant Manchester United.

Tidligere fredag pratet pappa Alfie Haaland om sønnens nye hverdag:

les også

Alfie Haaland til VG: Derfor valgte sønnen Dortmund

Trives godt

Unggutten virket fredag i sedvanlig lunt humør. Han har på kort tid funnet seg godt til rette i den tyske klubben. Litt knetrøbbel hindret ham fra å trene for fullt umiddelbart, men nå føler Braut Haaland at det går fint. Han håper å kunne være på banen allerede i treningskamp lørdag.

– Det er bra, sier Haaland om kneet, før han fortsetter.

– Det er gode gutter og et godt støtteapparat. Det har vært en god første uke.

Nå gleder han seg til å spille med typer som Jadon Sancho, Marco Reus og Thorgan Hazard.

– Jeg ser frem til å spille med alle. De er så gode. Jeg kan ikke vente med å få spilt med dem, sier 19-åringen – som allerede er blitt sammenlignet med Bayern Münchens superspiss Robert Lewandowski av sin nye lagkamerat Reus.

– Jeg tror at vi ikke har hatt en sånn spiller siden «Lewy» (Robert Lewandowski). Det gir oss mulighet til å være mer fleksible og reagere mot forskjellige stillinger. Det gir en god følelse, sier Reus i et intervju med tyske Sky.

Reus rakk selv to sesonger med Lewandowski i Borussia Dortmund, klubben der polakken slo gjennom for alvor – før sistnevnte gikk videre til rivalen Bayern München.

Les også

 1. Listen som viser at han fortjener tålmodighet

  Det er mulig Erling Braut Haalands målfest fortsetter i Tyskland, men hva hvis den ikke gjør det?

Mer om

 1. Erling Braut Haaland
 2. Borussia Dortmund
 3. Manchester United
 4. Bundesliga

Flere artikler

 1. Slik blir Haalands første periode i Dortmund

 2. Dortmund-treneren lo bort Haaland-rykte: – Vi får se

 3. Haaland mener Ronaldo er et prakteksempel

 4. Gamletreneren tror Haaland blir verdens beste spiss

 5. Pekes på som nøkkelmann mot Bayern: – Hele Tyskland gleder seg

Fra andre aviser

 1. Haaland om presset i storklubben: – Prøver å ikke tenke på det

  Aftenposten
 2. Tallenes klare tale: Haaland på høyde med de store stjernene

  Aftenposten
 3. Klubbhelt sammenligner Haaland med stjernespiss

  Aftenposten
 4. Spissgigantene møtes i kveld: Derfor kan Haaland bli verdens beste

  Aftenposten
 5. Klubbhelt sammenligner Haaland med stjernespiss

  Bergens Tidende
 6. Mener Haaland har større press på seg enn superspissen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no