Aston Villa herjet med Liverpools unggutter

(Aston Villa-Liverpool 5–0) Liverpools unggutter ble som ventet et par nummer for små mot Aston Villa i ligacupen.

  • Jostein Magnussen

Med 20 A-spillere på plass i Qatar hvor Liverpool onsdag møter meksikanske Monterrey i klubb-VM, ledet U23-trener Neil Critchley tidenes yngste startellever på 19 år, 182 dager.

Den mest rutinerte spilleren i kvartfinalen i ligacupen mot Aston Villa på Villa Park i Birmingham var Pedro Chirivella. Han står med syv kamper for Liverpool.

Det startet imidlertid veldig bra for tenåringene. To gode redninger fra Ørjan Nyland hindret Liverpool fra å ta ledelsen før 11 minutter var spilt. Så tok Aston Villa over, og målene rant inn.

VG Live Vi fulgte kampen i vårt livesenter

Til pause sto det 4–0 etter scoringer av Conor Hourihane (14), et selvmål av Morgan Boyes (17) og to ganger Jonathan Kodjia (37 og 45). Kodjia ble byttet ut i 73. minutt, men spissen rakk å score to mål i 1. omgang.

Bunnsolid Nyland

I 2. omgang var ikke Aston Villa-spillerne like hissig på grøten, og Liverpool kom bedre med. Men aller bakerst sto en bunnsolid Ørjan Nyland som hadde en så godt som feilfri kamp og tok det som kom.

Dette var landslagskeeperens tredje kamp denne sesongen for Aston Villa.

Innbytter Wesley satte inn 5–0 to minutter på overtid.

Pedro Chirivella - den tredje yngste Liverpool-kapteinen gjennom historien - oppsummerte slik i et intervju vist på Viasat:

– Vi startet veldig bra til vi fikk en baklengs. Da var det vanskelig å finne rytmen. Dette var en fin erfaring for våre unge gutter, og vi klarte oss bra. Jeg er stolt over å være kaptein for dette laget, sa 22-åringen fra Valencia.

Liverpools Ki-Jana Hoever ble skadet og måtte gå ut 10 minutter før slutt. Hvis skaden er alvorlig blir det ingen tur til Qatar og klubb-VM på backen. Hoever, Harvey Elliott og Sepp Van den Berg var de tre spillerne på «U-laget» som skulle sette seg på flyet til Qatar.

PS! De tre andre kvartfinalene i ligacupen spilles onsdag kveld: Everton-Leicester, Oxford-Manchester City og Manchester United-Colchester.

Mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Ligacupen
  3. Liverpool FC
  4. Aston Villa FC

Flere artikler

  1. Liverpools ukjente 11: – Dere vet ikke hvem de er uansett

  2. Nyland & Co. beseiret i finalen – Manchester City med ligacup-hat trick

  3. Tipppetips: Kan tangere Henry-rekord

  4. Liverpool-stjerne raser mot programmet: – Det er latterlig

  5. Klopp åpner for at Liverpool må trekke seg fra ligacupen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder