Nederland med knallsterk borteseier mot Tyskland

(Tyskland - Nederland 2–4) Innbytter Donyell Malen (20) sendte Nederland opp i 3–2 borte mot Tyskland i EM-kvalifiseringsoppgjøret. Helt på tampen sikret Georginio Wijnaldum (28) seieren.

Det ble en underholdende og dramatisk kamp mellom Nederland og Tyskland igjen. De to fotballstormaktene har hatt noen herlige oppgjør det siste året.

På Volksparkstadion i Hamburg var det Serge Gnabry som sendte vertene opp i 1–0-ledelse etter ni minutter. Det holdt seg til snaue timen var spilt. Minuttet etter at Donyell Malen og Davy Pröpper ble byttet inn for de oransje, så eksploderte det. Tyskland-keeper Manuel Neuer fikk det rimelig hett mellom stengene.

Frenkie De Jong utlignet da Ryan Babel la inn fra venstre, Jonathan Tah bommet og Nico Schulz var for sen. De Jong kunne bare styre ballen forbi Neuer.

Da var det altså spilt 59 minutter, og syv minutter senere kom ledelsen. Daley Blind tok en corner, og Virgil van Dijk headet mot målet - Neuer måtte gi retur. Ballen havnet hos Memphis Depay, som slo hardt inn der en feilplassert Tah snublet ballen i eget nett.

STRAFFESCORING: Toni Kroos sørget for 2–2 fra straffemerket Foto: Martin Meissner / AP

Tyskland fikk utligningen på en merkelig straffesituasjon. Schulz så ut til å være offside, men spillet forsatte og ballen havnet oppe i luften. Matthijs De Ligt så ikke ballen som spant oppe i luften, og ble truffet i armen da den kom ned. Til tross for store protester ble det dømt straffe.

Toni Kroos satte den sikkert i mål etter at Jasper Cillessen fikk feil vei.

Men Nederland slo tilbake. Malen misbrukte først en stor sjanse, men ordnet han ny ledelse til gjestene etter et lekkert angrep. Depay og Wijnaldum gjorde forarbeidet på nydelig vis, før debutant Malen iskaldt styrte ballen forbi Neuer i det 79. minutt. Unggutten har en fortid i Ajax og Arsenal, og har blomstret i PSV etter overgangen i fjor sommer.

DEBUTANTMÅL: Donyell Malen setter ballen forbi Manuel Neuer, mens Niklas Sule (t.v.) kommer for sent. Foto: Martin Meissner / AP

På overtid sørget Wijnaldum for å sikre seieren da han banket inn nederlenderens fjerde fra kloss hold.

Nederland står med seks poeng på tre kamper, etter at laget tapte hjemmekampen 2–3 mot nettopp Tyskland i mars. Tyskland har ni poeng oå fire kamper, og Nord-Irland topper gruppen med 12 poeng på fire kamper. Men nordirene har møtt Hviterussland og Estland to ganger.

Førstkommende mandag spiller Nord-Irland hjemme mot Tyskland, mens Nederland møter svake Estland på bortebane.

EM-kvalifisering:

Gruppe C:

Estland – Hviterussland 1-2 (i Tallinn), Tyskland – Nederland 2-4 (i Hamburg).

Gruppe E:

Slovakia – Kroatia 0-4 (i Trnava), Wales – Aserbajdsjan 2-1 (i Cardiff).

Gruppe G:

Slovenia – Polen 2-0 (i Ljubljana), Østerrike – Latvia 6-0 (i Salzburg).

Gruppe I:

Kypros – Kasakhstan 1-0 (i Nikosia), San Marino – Belgia 0-4 (i Serravalle), Skottland – Russland 1-2 (i Glasgow).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder