IKKE BLID: Rosenborg-trener Eirik Horneland jublet ikke høyt etter seier mot Stabæk. Foto: DANIEL KASAP / EPA

Horneland refset sine egne etter seier: – Det er for lite stolthet

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Stabæk 3–2) Seier til tross, Rosenborg-trener Eirik Horneland reagerer på måten laget hans slipper inn mål.

Erik Eikebrokk

Rosenborg er på fjerdeplass med 32 poeng. Molde og Bodø/Glimt (begge 39 poeng) og Odd (34 poeng) er foran med en kamp mindre spilt.

Scoringer fra angrepsspillerne Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro og et straffemål fra innbytter Pål André Helland var godt nytt for trener Eirik Horneland. Det var derimot ikke forsvarsspillet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg syns det er for lite ærgjerrighet og for lite stolthet i forsvarsspillet. Det er en uting at vi starter så dårlig. Vi slipper inn for enkle mål, sier Horneland til VG.

– Opplever du at spillerne sparte seg til tirsdag?

– Jeg vet ikke hva som slo inn mentalt, men det var litt krabbegir fra start. Vi produserte mange avslutninger og ledet 3-1, men så holdt vi på å søle bort alt til slutt. Avslutningen var ikke pen, sier Horneland.

– I store deler av kampen henger vi med og spiller bra. Vi slipper inn noen uheldige mål, men Rosenborg er gode naturligvis. Men jeg syns vi fortjente bedre, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til VG.

les også

«Ordkrig» mellom Maalen og Moe

Toppet laget

Til manges store overraskelse valgte Horneland å stille med den samme elleveren som spilte viktig bortekamp i Champions League-playoffen for tre dager siden.

VG Live Rosenborg v Stabæk minutt for minutt

Overraskende, ettersom det er bare tre dager til det viktige returoppgjøret på Lerkendal, der Rosenborg spiller om hundrevis av millioner og retur til gruppespillet i Champions League.

Slik er utgangspunktet:

Maars Johnsen viste seg

Før kampen dreide det meste seg om Rosenborgs lånesignering Bjørn Maars Johnsen. Han landet på Værnes sent fredag kveld. I pausen ble han presentert for Lerkendal-publikumet, men uten at det ble gjort noe intervju.

Det publikumet fikk vite, var at Johnsen er klar til bortekampen mot Vålerenga 1. september, og at landslagsspissen skal spille i drakt nummer 23.

Ute på matta var det Stabæk som åpnet kampen best. Hjemmelaget fikk den første sjansen etter bare fire minutter, men Yaw Amankwhah headet over fra meget god posisjon.

Tam første omgang

Fire minutter etterpå hang ikke Tore Reginiussen med da Junker slo på storfarten på en god Stabæk-kontring. Junker la inn fra venstre, og Birger Meling endte opp med å skli ballen i eget mål.

Rosenborg-spillerne virket til tider å tenke mer på å holde seg friske og uthvilte til tirsdag, men festet etter hvert et klart grep om kampen mens Stabæk nøyde seg med sporadiske kontringer.

les også

Molde på tabelltopp etter «Lekestue»: – Jeg er fôle fornøyd

Etter 28 minutter traff Vegar Eggen Hedenstad på corner – og Søderlund traff perfekt med avslutningen etter David Akintolas flikk.

Tvilsom straffe

Før fem minutter var spilt av andre omgang, hadde Rosenborg hatt to svære sjanser ved Mike Jensen og Anders Konradsen. Og 2–1 skulle komme.

Samuel Adegbenro snappet til seg ballen like utenfor 16-meteren og klemte til. Avslutningen var perfekt.

Da Pål André Helland økte til 3–1 på straffe, etter en tvilsom dommeravgjørelse ved en duell mellom Even Hovland og Stabæk-keeper Marcus Sandberg, med et kvarter igjen.

Syv minutter før full tid skapte Junker spenning da kan knuste en passiv Even Hovland i hodeduell, og stanget inn reduseringsmålet.

Like etterpå var Kosuke Kinoshita nær utligning, men en strålende redning fra André Hansen sørget for hjemmeseier.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder