VAR får slakt etter nytt Spurs-nederlag: – En vits!

(Leicester - Tottenham 2–1) Tottenhams bortespøkelse har bare blitt større og større i 2019. Lørdag sto VAR i veien for Spurs’ første PL-borteseier siden januar.

Ikke siden 2006 har Tottenham gått flere Premier League-bortekamper på rad uten seier. Da vant de ikke en eneste kamp borte fra Nord-London mellom april og desember (10 kamper).

Lørdagens tap mot Leicester var deres niende strake bortekamp uten seier i den engelske toppdivisjonen. Sist de vant på fremmed gress i Premier League var mot Fulham 20. januar.

SNUDDE: Det så mørkt ut for Leicester da Tottenham økte til 2–0. Det målet ble dog annullert av VAR, og så snudde Leicester kampen etter en James Maddison-perle. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Schmeichel Sr. om VAR: – En vits

«V-A-R, V-A-R», sang Tottenham-fansen begeistret da videodømmingen hadde annullert en tidlig Leicester-scoring av Wilfred Ndidi, og da Kane sendte London-laget var stemningen enda bedre i borteseksjonen.

Men de skulle få smake sin egen medisin i andre omgang.

Serge Aurier klemte nemlig inn 2–0, men målet ble annullert da Heung-min Son var millimetere offside i forkant.

Den var så hårfin at selv Schmeichel senior mente den burde vært godkjent

– Jeg vil aldri bli en fan av VAR slik det er nå. Å ikke gi Spurs det målet er en vits, skriver faren til Leicesters sisteskanse på Twitter.

Der var det også flere som reagerte på avgjørelsen.

Og like etter var Ricardo Pereira på plass, og plasserte inn utligningen for vertene.

Da tok hjemmelaget over kampen, og fem minutter før slutt dunket James Maddison inn vinnermålet for Leicester fra 20 meters hold.

VG fulgte kampen minutt for minutt.

«NO GOAL»: Tottenham var bokstavelig talt millimetere unna å spikre igjen Leicester-kista i 2. omgang. Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Komisk Kane-scoring

Det hjalp altså lite at Harry Kane fortsetter scoringsformen mot Leicester.

På sine 12 kamper mot Jamie Vardy & co. hadde han puttet 13. Og i den 13. kampen holdt han scoringsnittet oppe på spektakulært vis.

Noen minutter før pause ble han hælflikket gjennom av en Heung-min Son i storform, og selv om han ble skvist i bakken av to Leicester-forsvarere presterte Kane å lempe ballen over Kasper Schmeichel fra liggende posisjon.

– Jeg har ikke sett maken! Det er ikke mange som matcher den varianten der, sa en lattermild Jan Henrik Børslid i TV 2-studio.

Men det holdt altså ikke hele veien inn, og Tottenham gikk på sitt niende strake poengtap på bortebane i Premier League.

SCORET SLIK: Harry Kanes 1–0-scoring var av det spektakulære slaget. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder