ØKONOMISK TUNGT: Christian Grindheims Haugesund permitterer ansatte. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Eliteserie-klubbene vurderer permitteringer: – En mørk dag

Flere av Eliteserie-klubbene VG har vært i kontakt med vurderer permitteringer av sine spillere og støtteapparat. FK Haugesund har allerede sendt ut permitteringsvarsel til ansatte.

 • Espen Solly
 • Jonathan Simchai Hansen

– Vi har sendt ut permitteringsvarsel til all administrasjon og støtteapparat. De blir permittert alle mann. Kun spillere og trenere på A-laget er fredet per i dag. Vi har to dager med jobbplikt og to dager med lønnsplikt. Men fra torsdag av står de egentlig fri, sier daglig leder i FK Haugesund John Harald Log.

Tirsdag skal klubbene ha et møte med NISO og trenerforeningen og flere klubber avventer angående permittering av sine spillere før den tid. Men Log går langt i å si at Haugesunds spillere kan bli permittert.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er ingen grunnlag for å ikke permittere så vi vurderer det. Kranen med penger inn er skrudd igjen, så da må vi skru igjen kranen der pengene går ut. Det har vært en mørk dag i dag, som jeg håper vi aldri får igjen, sier Log.

Flere andre Eliteserie-klubber bekrefter til VG at de vurderer permitteringer.

– Det er noe vi vurderer. Men vi har ikke fått endelig konklusjon rundt det enda. Vedrørende spillere og ansatte så forsøker vi i fellesskap i norsk toppfotball å håndtere den problemstillingen likt. Rundt øvrige ansatte er det også noe vi vurderer, sier daglig leder i Aalesund, Geir S. Vik.

les også

NTF-leder om permitteringer: – Noen sitter med hånda på knappen

Også Odd bekrefter til VG at de vurderer permitteringer av spillere og andre ansatte. Sarpsborg sier de vil gjøre alt for å unngå det, men at også de er nødt til å vurdere permitteringer.

– Vi vurderer som alle andre nødvendigheten og behovet for permittering. Det har mye å si hvor langvarig dette blir. Vi kommer til strekke oss langt for å unngå det, sier daglig leder i Sarpsborg, Espen Engebretsen.

I morgen vil det avholdes et møte mellom Norsk Toppfotball (NTF), som representerer klubbene, og spillerforeningen (NISO) og trenerforeningen. Der vil det diskuteres permitteringer av spillere og trenere, og flere klubber venter på utfallet av møtet.

– Vi venter til onsdag for å avvente resultat av dialogen mellom NTF, NISO og trenerforeningen før vi eventuelt foretar oss noe med tanke på spillere og trenere. sier daglig leder i Kristiansund Kjetil Thorsen i en SMS til VG, og legger til at permittering av ansatte forøvrig vurderes nå time for time.

Også Stabæk bekrefter at de avventer alle avgjørelser før møtet er gjennomført.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt66002461818
2Molde6510167916
3Kristiansund6240159610
4Brann6312910-110
5Strømsgodset62319909
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Norsk Toppfotball (NTF)

Flere artikler

 1. Strømsgodset permitterer hele stallen – Sarpsborg vil ikke gjøre som FKH

 2. NTF-sjefen om permitteringer: – Noen sitter med hånda på knappen

 3. Sandefjord permitterer, klubbene frykter kaos: – De som stjeler spillere, vil bli svartelistet

 4. Aksepterer corona-permitteringer: – Sjokkerende løsning

 5. Permitteringene: Forberedt på kaos

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder