FLYTTES: Kvinnenes EM flyttes til 2022. Foto: Bjørn S. Delebekk

Sveriges fotballpresident: Fotball-EM for kvinner flyttes til 2022

Karl-Erik Nilsson, president i det svenske fotballforbundet, bekrefter til Expressen at kvinnenes EM flyttes til 2022.

  • Sjur Tveito

Utsettelsen av herrenes fotball-EM til 2021 får konsekvenser for kvinnenes EM-sluttspill som også skulle blitt spilt sommeren 2021. Dette bekrefter Karl-Erik Nilsson til Expressen.

– Ja, det flyttes. En egen arbeidsgruppe ser på alle kalenderspørsmål. U21-EM flyttes også fra 2021, skriver han i en sms til den svenske avisen.

Tidligere i dag bekreftet NFF at herrenes EM blir utsatt til 2021 på grunn av coronaviruset. Dette skal nå bli arrangert fra 11. juni til 11. juli 2021.

Fra før av er det planlagt at kvinnenes EM i England skal gå fra 7. juli til 1. august samme sommer. Dette mesterskapet blir nå ifølge Nilsson flyttet til 2022.

Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen sier til Aftenposten at det ikke er bestemt at EM for kvinner flyttes til 2022.

– Det kan fortsatt bli arrangert to EM neste sommer (begge kjønn). Uefa har satt ned en arbeidsgruppe som ser på om det er mulig, sier NFF-president Terje Svendsen.

Den svenske landslagsspilleren Rebecka Blomqvist reagerer på den angivelige flyttingen av mesterskapet.

– Jeg kan ikke si at jeg er overrasket, men det er fortsatt veldig vanskelig å forstå at vi kommer til å bli truffet. Hvordan ville de ha gjort det hvis det var omvendt? spør hun retorisk til Aftonbladet.

Den svenske angrepsspilleren Nilla Fischer synes det er typisk at herrene blir prioritert foran kvinnene.

– Det føles litt typisk at mesterskapet vårt blir flyttet på grunn av flyttingen av EM for menn. Samtidig forstår man at det er praktisk vanskelig å finne en løsning på alt, sier Nilla Fischer.

2022 skal det etter planen spilles VM for herrer i Qatar. Men dette mesterskapet skal ikke gå på sommeren, men i november og desember. Derfor kommer ikke kvinnens EM-sluttspill til å kollidere med herrenes VM om det flyttes til 2022.

Flere artikler

  1. NFF sendte EM-brev til UEFA

  2. Sjögren vil forlenge med Norge etter EM-utsettelse: – Ambisjonen er å fullføre mesterskapet

  3. Fotball-EM utsatt til 2021 – derfor avslørte Norge nyheten

  4. Tror OL-utsettelse tvinger frem flytting av kvinnenes fotball-EM

  5. OL-flytting kan føre til kaos i 2021-terminlistene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder