TIL TYSKLAND: Fridjonsson forlater VIF. Her feirer han etter å ha scoret mot Brann. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fridjonsson klar for Bundesliga

Samuel Kari Fridjonsson (23) forlater Vålerenga til fordel for den tyske Bundesliga-klubben Paderborn. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Dette er en fantastisk overgang for meg, og det er en ære å få prøve seg i Bundesliga. Det er min største utfordring så langt, sier Fridjonsson til VG.

Han har allerede fullført en overgang fra Valle til Tyskland, og kun papirmølla forhindrer ham å gjøre sin debut allerede i morgendagens kamp mot Bayer Leverkusen. 23-åringen kom til Vålerenga for tre år siden, og tar med seg gode minner fra tiden i Eliteserien.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det har vært opp- og nedturer, men når alt kommer til alt, ser jeg på det som en suksess. Å vinne cupen med Viking var utrolig. Jeg også mye å takke Vålerenga for, jeg er takknemlig for å ha fått lære av Deila, selv om det var Rekdal som hentet meg, sier islendingen.

Vålerenga hentet islendingen fra engelske Reading i 2016, men Fridjonsson slo aldri til på Valle. Derfor ble han sendt ut på lån til Viking i fjorårets sesong, og var en viktig brikke på laget som til slutt var cupfinalen på Ullevål i desember.

– Samuel har gjennom sin tid i Vålerenga gått fra å være rekruttspiller i England til å bli landslagsspiller, og er nå klar for 1. Bundesliga. Det viser nok en gang at Vålerenga kan være et bra springbrett ut i Europa for unge spillere, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen til klubbens nettsider.

23-åringen spilte 33 kamper for Vålerenga over de drøye tre årene han var i klubben, og har den siste tiden vært tydelig på at han ønsker seg vekk. Nå får han muligheten til å prøve seg i Paderborn, og tysk Bundesliga.

les også

Bodø/Glimt-sjefen takket nei til Vålerenga-samtale

Paderborn rykket opp til øverste nivå i Tyskland før årets sesong, men har foreløpig slitt med å få det til å svinge i Bundesliga. Klubben ligger under nedrykksstreken, på en foreløpig 18.-plass.

Vålerenga opplyser at Fridjonsson vil trene med sin nye klubb i dag.

Det skjer samtidig som Vålerenga selv er på treningsleir på Kypros. Klubben er for øyeblikket på trenerjakt, etter at Ronny Deila dro til New York.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder