Hva er dette?

MØTES TIL DYST: Her gir Kasper Schmeichel (i gult) og David de Gea hverandre en klem etter en kamp mellom lagene i 2016. Foto: Darren Staples / Reuters

Schmeichel tar de Gea i forsvar: − Dere har aldri stått i mål

Søndag møtes Manchester United og Leicester til en Champions League-avgjørende kamp. Målvaktduellen mellom Kasper Schmeichel og David de Gea kan bli avgjørende, og før oppgjøret kommer dansken med en støtteerklæring til sin spanske keeperkollega.

 • Yngve Gjerde
 • Rolf Brown

Her er søndagens VG-tips!

– Det kan være veldig vanskelig, og dere må huske på dette: Med all respekt for journalister og eksperter, dere har aldri stått i mål.

Slik innleder Leicester-keeper Kasper Schmeichel sin tale overfor Sky Sports hvor han tar David de Gea i forsvar.

De to møtes til dyst på King Power Stadium søndag ettermiddag. Dersom Leicester vinner tar de seg til Champions League. Om Manchester United unngår å tape, er det de som sikrer CL-spill neste sesong.

Presset i kampen er enormt. Flere har spekulert på om det vil påvirke David de Gea mest. Spanjolen har, etter å ha blitt ansett som verdens beste målvakt i en årrekke, vært gjenstand for kraftig kritikk de siste ukene.

Flere tabber, mot for eksempel Tottenham og Chelsea, har blitt brukt som eksempel på at de Gea ikke lenger er den burvokteren han var:

les også

Solskjær før sesongavslutningen: – Det har vært en utmattende sesong

Tull, mener Schmeichel.

Onsdag er det Vikinglotto! 45 millioner kroner!

– De Gea er fremdeles en keeper i verdensklasse. Det er en ensom posisjon å spille i, og det er små marginer. Du kan ikke gjøre feil.

– Forskjellen på målvakter og de ut på banen er den lille, marginale detaljen. Når marginene ikke går din vei er de veldig åpenbare, sier dansken, som selv har kjent på det å gjøre kostbare feil i viktige kamper denne sesongen:

– Journalister og eksperter kaller ting «tabber» eller «feil». Noen ganger er det åpenbart, men ofte kan folk få et visst inntrykk av en keeper fordi det en journalist eller ekspert skriver det. Men jobben deres er å lære bort til publikum. Så de snakker belærende om ting målvakter gjør, og da tenker folk «Ja, det stemmer.»

– Det er ofte et skummelt narrativ å bygge. Plutselig baller det på seg, og for en som David, jeg synes virkelig synd på ham. Han har vært en utrolig målvakt i så mange år, og alle målvakter opplever at formen svikter.

Her kan du teste vinnerlykken i Vikinglotto, Eurojackpot eller Lotto!

VGs-tips: Manchester United-seier

Dette er en finale om å sikre seg en plass blant de fire beste i Premier League. Det gir adgang til Champions League-spill neste sesong og de virkelig store pengene.

Leicester er nødt til å vinne ettersom de er ett poeng bak Manchester United og er på 5. plass. For bortelaget holder det med uavgjort. Ok, skulle Chelsea ryke i sin Wolves-match så holder det med uavgjort i Leicester – Man.Utd.-kampen.

Vertene har hatt en hel uke til å samle energi, mens Man. Utd. var i aksjon så sent som på onsdag. Men totalt sett har gjestene vært best av disse to lagene i 2020 – både før og etter corona. Og vertenes lange fraværsliste er en hemsko.

I en åpen duell er vårt bud at Man. Utd. vinner til 2,20 i odds. Spillestopp er kl. 16.55 og TV2 Sport Premium viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool75111715216
2Everton6411149513
3Wolverhampton Wanderers 741288013
4Chelsea7331169712
5Aston Villa5401125712
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Leicester City FC

Flere artikler

 1. Solskjær og Manchester United til Champions League: - En enorm prestasjon

 2. Totalkollaps fra Leicester: Nøkkelspillerne mistet hodet

 3. Mourinhos Tottenham med gavepakke til Solskjær og Lampard

 4. Solskjær nektet å svare på de Gea-spørsmål – Moyes med United-stikk

 5. Manchester United klorte seg fast i kampen om topp-fire: – Nå må vi vinne resten av kampene

Fra andre aviser

 1. United-keeperen satte rekord. Så kom han med en ydmyk beklagelse.

  Bergens Tidende
 2. Innbytter sendte Chelsea til semifinalen

  Bergens Tidende
 3. Nytt drømmeresultat for Solskjærs United

  Aftenposten
 4. Innbytter sendte Chelsea til semifinalen

  Fædrelandsvennen
 5. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 6. Nytt drømmeresultat for Solskjærs United

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no