EKSPERT: José Mourinho satt i Sky Sports-studio på Old Trafford. Her hilser han på sine tidligere fans. Foto: Martin Rickett / PA

Mourinho roser Solskjær: – Ville vært stolt

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Liverpool 1–1) Ole Gunnar Solskjær (46) får ros fra den vanligvis kritiske forgjengeren José Mourinho etter uavgjort mot Liverpool.

Nordmannen overrasket med en 3–5–2-formasjon mot erkerivalen og roses for sin taktiske plan i det som så ut til å bli en jubelkveld for Manchester United helt til Adam Lallana utlignet med fem minutter igjen å spille.

– Ole og United må være litt skuffet etter en så fantastisk innsats. Før kampen etterlyste jeg hjerte. Men de hadde mer, de hadde en plan, de holdt seg til den, sier Mourinho i Sky Sports-studio.

les også

Seieren glapp for Solskjær etter VAR-drama mot Liverpool: – Stopp galskapen

– Hvis jeg hadde vært Ole, ville jeg vært stolt, og litt frustrert for at de ikke klarte å holde nullen, sier mannen som mistet jobben som Manchester United-manager til fordel for Solskjær i desember.

Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville var også imponert over nordmannens plan.

– Han traff perfekt. Planen hans fungerte. Målet kom på noe de har jobbet med denne uken, sier Neville, som refererer til kontringsmålet der lynraske Daniel James serverte målscorer Marcus Rashford med et perfekt innlegg langs bakken.

Her er VAR-situasjonene som preget storkampen på Old Trafford:

På pressekonferansen etter kampen innrømmet Solskjær at den nye taktikken med tre midtstoppere ikke nødvendigvis bare var et éngangstilfelle. Så langt denne sesongen hadde han stort sett tatt i bruk en 4–2–3–1-formasjon.

– Det kan utvikle seg til noe. Vi har spillere til å spille med tre midtstoppere. Det tillater oss å ha mer bredde i laget enn det vi har hatt tidligere, sier Solskjær og fortsetter:

– Vi gjorde det for å skape sjanser for oss selv. Målet var et perfekt eksempel på hvordan vi ville at det skulle utfolde seg.

les også

Skråsikker Solskjær: – Vi kommer til å vinne ligaen igjen

Målscorer Rashford har fått mye kritikk av engelske eksperter den siste tiden, etter kun ett mål på de åtte kampene før søndagens møte med Liverpool, men 21-åringen får mye ros av sin manager etter prestasjonen mot erkerivalen.

– Det er den beste kampen han har spilt på evigheter, og kanskje den beste på de ti månedene under min ledelse. Han løper i bakrom, jager motstanderen, forsvarer bra, holder på ballen. Gutten vokser og blir sterkere, sier Solskjær.

Myhre mener Solskjær beviste at han er god nok for Manchester United:

Han svarer «nei» på spørsmål om han fortalte spillerne sine om viktigheten av ikke å tape mot Liverpool i forkant av kampen.

– Jeg fortalte dem hvor viktig det er å vinne mot dem, sier Solskjær med et lurt smil om munnen.

– Føles dette som starten på et vendepunkt?

– Jeg er skuffet over at jeg ikke kan sitte her og snakke om en seier, men prestasjonen var veldig positiv.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder