Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

Braut Haaland nominert til «Golden Boy»-prisen

Jadon Sancho (19), Matthijs de Ligt (20), Vinícius Júnior (19) og João Felix (19) er blant de 20 nominerte til årets unge spiller i Europa. Det er også norske Erling Braut Haaland (19).

I 2017 var det Kylian Mbappé som stakk av med prisen, i fjor var det Matthijs de Ligt. Nå er en 19-åring fra Jæren nevnt blant de aller største talentene i verden, som blir kåret i desember.

De aller største talentene til Barcelona, Real Madrid, Bayern München og Manchester City er alle med når listen nå er redusert fra 40 til 20 spillere.

Ødegaard-lagkamerat Alexander Isak, Justin Kluivert (sønnen til Patrick) og Arsenals Reiss Nelson er noen av spillerne som ikke overlevde nedskjæringen.

Prisen gjelder for kalenderåret 2019. Kriteriene for å være nominert til prisen er at man er under 21 år (født 1999 eller senere) og spiller i en av Europas toppdivisjoner.

Disse avisene er med i kåringen: Tuttosport (Italia), Bild (Tyskland), Blick (Sveits), A Bola (Portugal), L'Équipe (Frankrike), France Football (Frankrike), Marca (Spania), Mundo Deportivo (Spania), Ta Nea (Hellas), Sport Express (Russland), De Telegraaf (Nederland), og The Times (Storbritannia).

Real Madrid-spilleren Vinícius Júnior regnes som et av verdens største talenter, mens portugisiske João Felix ble hentet til Atlético for over en milliard kroner.

Ser man på historikken de siste årene er det ikke smågutter som har vunnet prisen.

I 2003 ble Rafael van der Vaart den første vinneren av prisen, før Wayne Rooney og Lionel Messi vant de to påfølgende årene.

I fjor var det 1999-modellen Matthijs som stakk av med prisen, som ble kjøpt av Juventus i sommer etter en god sesong i Ajax.

Braut Haaland har blant annet vist seg frem med å score hat trick i Champions League-debuten, før han blant annet fulgte opp med å score på Anfield.

Tidligere i sommer scoret han ni mål i 12–0-seieren over Honduras i U20-VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder