Haaland før ny drømmekamp: – Egentlig helt sinnssykt!

SALZBURG (VG) Forrige uke kjempet han mot David Luiz. Onsdag kan det bli Sergio Ramos. Livet smiler for Salzburg-spiss Erling Braut Haaland (19).

VG møtte Haaland dagen før den VG+-sendte treningskampen mellom Red Bull Salzburg og Real Madrid onsdag klokken 19.00.

Nordmannen kommer nydusjet fra trening, en time for sent etter avtalt tid. Med en stor, rød, hettegenser og kritthvite joggesko. I sin sponsede Audi.

For Erling Braut Haaland og co. er sesongen allerede i gang, men muligheten til fulle tribuner og folkefest, lot ikke klubben fra Mozarts fødeby gå fra seg. Forrige uke tok de imot Chelsea, denne uken venter mektige Real Madrid. Midt oppi det hele: en 19-åring fra Jæren.

– Det blir heftig å møte en av de største klubbene i verden. Det blir egentlig helt sinnssykt! Forrige uke sto jeg ved siden av David Luiz i spillertunnelen. Det var litt rart. Men å stå i der, full av adrenalin og klar for kamp ... Det er den beste følelsen i verden.

Det er for lengst utsolgt i Salzburg (30.000 tilskuere). Haaland, som nylig fylte 19 år, smiler på spørsmål om hvordan det kan bli å duellere mot Sergio Ramos og Raphaël Varane:

les også

Se storlagene eksklusivt på VG+ i sommer - 40 treningskamper sendes live

Pluss content

– Det blir helt sinnssykt å måle seg mot dem. Man kan ikke kjøpe erfaring, og jeg skal ta til meg alt jeg kan.

VG får opplyst at Real Madrid har hatt seks mann på inspeksjon i byen uken i forveien. Alt fra transport til og fra flyplassen, til standard på hotellet er sjekket nøye. 150 håndklær, tre garderober og rom på byens fineste hotell, er noe av innholdet på det som skal være en «omfattende» riderliste. Kaptein og midtstopper Sergio Ramos skal ha fått presidentsuiten på hotellet, selv om laget ikke engang skal overnatte i byen. De flyr til og fra Salzburg samme dag, i sitt privatfly.

Erling Braut Haaland har inngått et veddemål med VG-profil Bernt Hulsker før stjernemøtet med Real Madrid:

Etter at energidrikk-giganten Red Bull kjøpte opp Salzburg-klubben i 2005, har klubben aldri vært kvalifisert for Champions League - før nå. Det har gitt Haaland enda mer lyst til å spille seg til fast plass på laget.

– Jeg gleder meg til å «gønne på», og vise at Red Bull Salzburg ikke er noen bakgårdsklubb. En god test før vi skal inn i Champions League og kjempe mot de store gutta, sier 19-åringen om Real Madrid-kampen.

– Det er hard konkurranse, men selvfølgelig skal jeg spille Champions League. Hvis jeg slipper meg nedpå er det rett ut av laget. Jeg har noen fantastiske lagkamerater, og nivået på trening er skyhøyt. Jeg må være skjerpet, men det skal jeg være.

les også

Haaland hylles i Østerrike etter praktassist

Haaland forteller at trener Jesse Marsch krever mye av laget, særlig i presspillet.

– Det er fullt kjør på trening, et fysisk kjør ulikt alt annet jeg har vært borti. Vi kjører knallhardt «gegenpress». Det er utrolig intensivt og krevende. Jeg har fått kramper i alle kampene hittil, så nå er målet først å stå løpet i 90 minutter. Jeg har fortsatt en del å gå på, men som førsteforsvarer har jeg tatt store steg i det siste.

– Når vi lykkes med presset er det fantastisk å spille. Du føler at du spiller med tre mann mer enn motstanderen. Det er min oppgave å bestemme presslinjen, og jeg skal prøve å vinne ballen tilbake så fort som mulig. Når jeg lærer meg akkurat når jeg skal presse og ikke, blir alt lettere. Dere får følge med mot Real Madrid, ler Haaland og gliser.

Kampen ser du direkte på VG + fra klokken 18.55 onsdag, og oppgjøret kommenteres av Vegard Aulstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder