Utvist Stabæk-trener misfornøyd med dommer i Brann-tap

BERGEN (VG) (Brann-Stabæk 2–1) Brann vant for første gang på seks kamper. På overtid ble Stabæk-trener Jan Jönsson vist bort fra indre bane.

– Med litt spilleforståelse så kan han (fjerdedommeren, Kristoffer Hagenes) be meg sette meg ned, sier Jönsson til VG.

– Jeg sier ingenting stygt, men er høyrøstet og så tåler ikke fjerdedommeren det, fortsetter Stabæks svenske hovedtrener.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Synes du dommerteamet overreagerte?

– Jeg kan vel «lugnt» påstå det ja, svarer Jönsson, før han forklarer at utbruddet dreide seg om en trøyeholding som «alle så».

Den svenske treneren var også meget sint under bortekampen mot Odd 10. juli.

les også

Aalesund vant på overtid

Hørte på fjerdedommer

Dommer Tom Harald Hagen svarer VG på kritikken etter kampen:

– Jeg får beskjed av fjerdedommeren som sier han har gått ut av teknisk sone, gestikulert og protestert mot dommerteamet. Han ber meg sende ham på tribunen, og da velger jeg å følge det.

– Vi hadde en god prat i sted hvor han fikk forklare sin versjon og vi forklarte vår situasjon, avslutter Hagen på vei ut av Brann Stadion.

les også

Jönsson om attraktive Stabæk-spillere: – Bra at telefonen går varmt

Utbruddet kom i hektiske sluttminutter, der Stabæk jaget en utligning.

Tidligere Brann-spiller Daniel Braaten reduserte til 1–2 for Stabæk ni minutter før full tid, da han pirket ballen mellom beina til Håkon Opdal i Brann-målet. Da sluttspurten uteble var det imidlertid lite som kunne true en etterlengtet trepoenger til Brann. Stabæk fikk to cornere på tampen, men Brann sto imot.

Berisha matchvinner

Det er bergensernes første seier siden 23. juni mot Lillestrøm. Siden har det blitt NM-exit, exit i Europa League-kvaliken og uavgjort mot Mjøndalen og Molde i serien.

MÅLJUBEL: Veton Berisha satt Branns andre mål mot Stabæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ruben Yttergård Jenssen sendte hjemmelaget i føringen etter et sugende løp inn i Stabæks 16-meter etter rundt timen spilt. Det etter forarbeid av Petter Strand som kun hadde vært på banen et drøyt halvminutt.

Tromsø-mannen var for anledningen å se i en hakket mer offensiv midtbanerolle enn tidligere i sesongen. Det ga uttelling.

– Da kan jeg være litt ivrigere på å slå den siste pasningen og på å få ting til å skje i boks, sier Yttergård Jenssen.

1–0-målet utløste en god Brann-periode som resulterte i enda en scoring like etterpå. Ordagic flikket ballen til Veton Berisha, som tok med seg ballen og avsluttet på andre touchet til 2–0 for vertene.

– Vi har ikke prestert så bra fotballmessig og etter begge cup-exitene er det beste å få en kjapp kamp slik at du får gjort noe med det. Og det gjorde vi i dag med en trepoenger, sier Berisha til VG.

les også

Supporterleder om Brann-treneren: – Han har aldri vært i en dårligere periode

Søvndyssende 1. omgang

Stadionteppet fungerte som et speilbilde av bergenshimmelen i den første omgangen: grå med ørsmå glimt av lys. Brann innledet best mot Stabæk, som så veldig fornøyd ut med å forsvare seg og la Franck Boli sette de rødkledde stopperne på et par fartsprøver.

Hjemmelaget hadde det spillmessige overtaket, men det var Stabæk som var nærmest scoring. Boli headet et innoverskrudd hjørnespark like utenfor etter 35 minutter. Noen minutter senere ble samme mann sendt alene med Brann-keeper Opdal etter en lekker chip fra Emil Bohinen, men heller ikke det resulterte i mål for gjestene.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder