SUKK: Shkodran Mustafi, Pierre-Emerick Aubameyang og Lucas Torreira fortviler etter at Crystal Palace scoret 3–1-målet. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS

Crystal Palace med Solskjær-hjelp - slo Arsenal borte

(Arsenal - Crystal Palace 2–3) Arsenal kastet bort en stor sjanse til å styrke sine Champions League-muligheter. Det er det eneste Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over i dag.

– Et dårlig resultat. Vi er konsistente, men det er vanskelig å holde et høyt nivå hver gang. I dag var resultatet skuffende for oss, og vi kommer til å analysere kampen, sier Arsenal-manager Unai Emery.

Med seier ville Arsenal tatt seg opp på tredjeplass med 69 poeng. Avstanden ville vært to poeng ned til Tottenham, tre poeng ned til Chelsea og fem poeng ned til Manchester United i kampen om fjerdeplassen, som er så viktig grunnet at topp fire gir plass i Champions League neste sesong.

Den muligheten misbrukte Unai Emerys menn. Istedenfor blir laget stående med 66 poeng, på en fjerdeplass, foran Chelsea på bedre målforskjell.

– Vi har vist progresjon, og det gir oss en sjanse til å kjempe om topp fire. På onsdag vil tre poeng der sette oss i posisjon. Vi tapte en mulighet i dag, men nå må vi avslutte det. Hvis vi vinner på onsdag... I øyeblikket har vi det i våre hender, sier Arsenal-manageren, ifølge BBC.

les også

Omdiskutert straffe da Liverpool slet seg til seier og inntok ligaledelsen

Christian Benteke ga Crystal Palace ledelsen tidlig etter godt innlegg av Luka Milivojevic. Tidvis utskjelte Mesut Ozil utlignet rett etter pausen. Men Crystal Palace avgjorde med to raske mål. Wilfried Zaha satet 2–1 i 61. minutt. Ti minutter senere økte James McArthur.

Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal ny tro etter scoring med 13 minutter igjen av ordinær tid.

Men utligningen kom aldri.

Tross tapet innehar Arsenal fjerdeplassen med fire kamper igjen, poenget bak Tottenham som er på tredje. Chelsea er likt som Arsenal, men er bak grunnet svakere målforskjell. Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, som fikk juling borte mot Everton tidligere søndag, er to poeng bak Arsenal og håpet om Champions League lever ennå.

Crystal Palace har på sin side langt på vei sikret fornyet kontrakt. Laget har 39 poeng på 34 kamper og ligger på en 14. plass. Ned til Cardiff på nedrykk er det åtte poeng og tre andre lag.

– Jeg trodde de skulle komme med et bombardement de siste minuttene. Det er godt å komme over 40-poengsmerket og være matematisk trygge, sier manager Roy Hodgson.

Se Evertons festfotball her:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder