OFRET ALT: Phillippe Senderos scoret Sveits første mål. Foto: AP

Blødde for fedrelandet

Gruppevinner Sveits sendte Sør-Korea ut av VM

(Sveits - Sør-Korea 2-0) Her jubler en blodig Phillippe Senderos etter hodestøtet som førte Sveits i ledelsen.

Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

LIVE:Referat og bilder her

ANIMASJON:Senderos' scoring

LES OGSÅ:Senderos skadet

Forsvareren gav alt og skallet sammen med Jin-Chul Choi da han headet inn 1-0-målet for Sveits i det 24. spilleminutt. Begge spillerne begynte å blø kraftig fra hodet og måtte av banen for behandling.

Både Choi og Senderos fortsatte kampen, men like etter pause løp hardhausen Phillipe Senderos i garderoben etter å ha fått skulderen ut av ledd.

Overprøvde linjemannen

Sveits hadde initiativet og de fleste sjansene før pause, men etter hvilen tok Sør-Korea over. Frankrike tok ledelsen mot Togo og Sør-Korea måtte ha mål for å avansere. De byttet inn flere angrepsspillere, men slet med å skape veldig store målsjanser.

Sveits var mer sporadisk i angrep, men klarte likevel å doble ledelsen med et kontroversielt mål et snaut kvarter før slutt. Alexander Frei ble spilt gjennom, rundet keeper og satte ballen i mål. Linjemannen hadde flagget oppe for offside, men dommeren lot spillet gå fordi pasningen kom fra en Sør-Korea-spiller.

Sveits møter Ukraina i åttendedelsfinalen, mens gruppetoer Frankrike skal møte Spania.

Overraskelseslaget fra VM i 2002, Sør-Korea, er ute.

- Vi visste at de ville være farlige på dødball. Sveits var best i første omgang, vi tok over i andre, og hadde fortjent å få noe ut av kampen, sier Sør-Koreas trener, Dick Advocaat.

PS! Sveits har ikke sluppet inn mål så langt i dette VM-sluttspillet. Tidligere har de spilt 22 VM-kamper og sluppet inn mål i samtlige!

- Jeg er stolt av laget og meg selv fordi vi ikke slapp inn noen mål og for at vi kom videre til cupspillet. Det er en stor bonus å være eneste keeper uten baklengsmål, sier Zuberbühler stolt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder