KLAR MELDING: Stig Inge Bjørnebye ga dommer Svein Oddvar Moen beskjed om å tillate mer ute på banen og ble vist opp på tribunen da han gjentok budskapet litt for mange ganger. Foto: Scanpix

Bjørnebye innrømmer «kjempepress»

(Start-Aalesund 1-2) Start-trener Stig Inge Bjørnebye innrømmer at han føler trykket fra omgivelsene etter å ha åpnet høstsesongen med nok et tap.

Andreas Nyheim
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Tabellen taler sitt klare språk: Start er akkurat nå tredje sist i eliteserien. Bjørnebyes egen utvisning gjorde ikke tapet mot Aalesund lettere å svelge.

- Jeg er kjempepresset, men jeg tåler det. Men det hadde hjulpet veldig å få en seier nå, sier Bjørnebye til Fædrelandsvennen.

VG Nett LIVE:Fyldig referat og bilder

Les også:Bjørnebye utvist

Situasjonen der dommer Svein Oddvar Moen til slutt valgte å sende Bjørnebye opp på tribunen, tilsynelatende etter kraftig kjeftbruk, forklarer treneren på denne måten:

- Jeg ropte til dommeren at han måtte tillate litt mer. Jeg mente at han hadde lagt terskelen litt lavt. Det var så mye støy på banen, og jeg tror ikke dommeren hørte det jeg sa, så jeg ropte det én gang til. Da kom dommeren bort til benken, og sendte meg på tribunen, sier Bjørnebye til Fædrelandsvennen.

- Tar på nervene

Etter fem strake tap på rad er Start laget som trender aller svakest i eliteserien. Kun to poeng skiller ned til Odd grenland - det desiderte bunnlaget.

Start-direktør Svein Mathisen setter sin lit til at nyinnkjøpte Ole Martin Årsts rutine blir en utslagsgivende faktor i høst.

- Vi må bare innse at vi er der vi er. Men det skal vise seg at Ole Martin Årst blir viktig for oss. Han kan bringe trygghet inn i laget. Slik vi spiller nå tar på nervene til de yngre spillerne, sa Mathisen til NTB.

Etter kampslutt benyttet Start-ledelsen anledningen til å viske vekk alle spørsmålstegn rundt Bjørnebyes fremtid.

- Han har fortsatt vår tillit som trener. Hvis man begynner å slåss internt, så har man virkelig et problem, sier Mathisen ifølge Fædrelandsvennen.

PÅ TRIBUNEN: Midt inne blant andre mennesker med Start-sympatier, måtte Stig Inge Bjørnebye se at Tor Hogne Aarøy ble matchvinner for Aalesund. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder