SPARKET: Gaute Larsen (t.v.) og Arne Sandstø ble i kveld løst fra kontraktene med Odd Grenland. Foto: Scanpix

Odd sparket trenerduoen

Nedrykkstruede Odd Grenland sparket i kveld trenerduoen Arne Sandstø og Gaute Larsen. Det bekrefter Sandstø overfor VG Nett.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Klubben har kalt inn til pressekonfersane klokken 21 i kveld. Ifølge varden.no skal en erstatter allerede være klar.

- Jeg kan bekrefte at vi begge er løst fra kontrakten. Det fikk jeg beskjed om ved 19.30-tiden i kveld, sier Sandstø til VG Nett.

Sandstø tok over treneransvaret i Skien-klubben i 1999, og førte laget til cupfinaletriumf året etter. Drøyt midtveis i forrige sesong rykket assistenten Gaute Larsen opp og ble sidestilt med Sandstø.

- Et siste sprell

Etter en elendig start på sesongen ble det spekulert i at duoen måtte gi seg, men en god periode midtveis reddet trolig jobbene. For bare to dager siden sa sportslig leder Hallvar Thoresen til VG Nett at Sandstø og Larsen garantert satt ut sesongen. I kveld fikk de altså likevel sparken, bare to dager etter at Odd tapte NM-semifinalen mot Haugesund.

- Det er vel noe klubben gjør for å redde plassen - et siste sprell for klare ny kontrakt. Dette er noe som ligger i tiden - å finne den letteste løsningen, sier en overraskende blir Sandstø.

Han graver seg ikke ned selv om han nå står uten jobb. Sandstø har følgende forklaring på hvordan trenerbyttet skjer akkurat nå:

- Mediastyret har ikke betydd så mye for oss, men da fokuset ble flyttet fra trenerne til styrerommet skjedde det tydeligvis noe, mener Sandstø.

Fem runder før slutt ligger Odd nest sist i eliteserien, og har ett poeng opp til Start på kvalifiseringsplass. Opp til Strømsgodset på trygg grunn skiller det syv poeng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder