SPENT: Åge Hareide under VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan i 2016. Nå venter to playoff-kamper som vil avgjøre Danmarks VM-skjebne.
SPENT: Åge Hareide under VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan i 2016. Nå venter to playoff-kamper som vil avgjøre Danmarks VM-skjebne. Foto: Ilafur Steinar Gretsson Scanpix

Åge Hareides Danmark møter Irland – marerittrekning for Sverige

FOTBALL

Det ble ikke et skandinavisk nabooppgjør mellom Sverige og Danmark. Men svenskene får det knalltøft.

Publisert: Oppdatert: 17.10.17 17:51

Real Madrid-legenden Fernando Hierro trakk Danmark mot Irland. Åge Hareide slapp dermed å møte Sverige, som skal ut i et knalltøft oppgjør mot Italia.

– Etter hvert som trekningen gikk så jeg muligheten for å trekke Sverige. Det kunne blitt et morsomt oppgjør, men hadde sannsynligvis vært det vanskeligste, sier Åge Hareide til VG.

Italienerne ble nummer to bak Spania i gruppe G, og må anses som store favoritter før playoff-møtet med Sverige.

Les også: Zlatan-hyllest og kaotiske scener

Siden Italia deltok i VM for første gang i 1934, har blåtrøyene kun gått glipp av ett mesterskap – i 1958.

– Det blir knalltøft, men det blir ikke lett for Italia heller. Det er ikke enkelt å komme til Friends Arena hvor det er et massivt trøkk med 50 000 tilskuere, sier Hareide.

Både Sverige og Danmark skal ut i hjemmekamp i første kamp. Kampene spilles henholdsvis 10. og 11. november.

Kroatia tar imot Hellas 9. november. Samme dag får Nord-Irland besøk av Sveits, som ble nummer to i sin gruppe etter tapet for Portugal i siste kamp.

Returoppgjøret spilles tre dager senere i samtlige fire oppgjør.

Svenskene jublet ikke akkurat for trekningen:

Sverige håpet på Danmark

Christian Eriksens suser i siste kamp gjorde at Danmark plukket 20 poeng på ti kamper i VM-kvalifiseringsgruppe E.

Det var nok til å sikre seeding, mens Sveriges poengfangst akkurat for liten med ett poeng mindre i gruppe A.

Dermed kunne var svenskene useedet, i likhet med Nord-Irland, Irland og Hellas. I tillegg til Danmark, kunne de møte enten Italia, Kroatia og Sveits.

– Nå vil vi trekkes mot det dårligste laget: Danmark, skrev kommentator i Expressen, Noa Bachner, da seedingen var klar.

Husker du denne? Derfor er Sverige bedre enn Norge i fotball

Sett denne? Ler seg i hjel av Hareides «erotiske reklame»:

Samtidig blir Sverige sett på som et av de beste useedede lagene. Den tidligere danske landslagsspilleren Morten Brun vurderte Sverige som favoritter i et eventuelt playoff-oppgjør mot Danmark, og håpet isteden på Nord-Irland.

– Hvis vi ikke slår Nord-Irland, så er det ingen grunn til å være lei seg for ikke å komme til VM, mente Brun, som isteden møter nabolandet Irland.

Danmark har feilet i to kvalifiseringer på rad. Hareide prøver ikke å snakke ned viktigheten av å få Danmark til VM i Russland.

– Tapet mot Sverige i forrige playoff såret nok den danske nasjonen. Dette er en fotballnasjon hvor fotballinteressen er helt sinssyk. Vi kommer til å få enorm støtte i ryggen både i Irland og hjemme i Parken, spår Hareide.

Her kan du lese mer om