Foto: RBK.no Foto: NYE RBK-FJES: Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland under dagens omvisning på Lerkendal.

RBKs nye trenerteam varsler grep: - Enkelte vil slite

TRONDHEIM (VG) Eirik Horneland (43) tror den sterke Rosenborg-historien blir det vanskeligste å takle i sin nye jobb som RBK-trener. For spillerne kan det bli tempo-sjokk etter ferien.

Den nye trenerduoen Horneland og Karl Oskar Emberland varsler en revolusjon for Rosenborg-spillerne når de returnerer fra ferie 21. januar.

– Vi skal pushe grenser i treningshverdagen, og engasjere spillerne til å ha sterk nok mentalitet og karakter til å ville utvikle seg, sier Horneland til VG etter onsdagens pressekonferanse på RBK-Brakka i Trondheim.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Der fremsto Horneland som selvsikker og offensiv da han fortalte om sine planer med Rosenborg, og han fortalte også om et sterkt møte med Nils Arne Eggen på sykehuset:

– Må løpe mer

Assistent Karl Oskar Emberland inntok en mer anonym plass bak alle kameraene.

– Intensiteten, svarer Emberland på spørsmål om hva som blir den største forskjellen for Rosenborg-spillerne med de nye regime fra Haugalandet.

– De må løpe hardere og lengre. De skal ha mye større tempo i spillet sitt enn tidligere, sier han.

les også

172 dager på leting: Slik ble Horneland RBK-trener

Emberland varsler et blodslit som nesten garantert blir tøft å takle for RBK-stjernene.

– Noen vil omfavne det med én gang, noen vil kunne klare å omfavne det og så vil det alltid være noen i en gruppe, i FK Haugesund eller andre grupper, som vil slite med å omfavne denne intensitetstanken. Den koster. Det er vi klar over, sier han.

– Presser spillerne

På spørsmål om hva som blir det vanskeligste med trenerjobbe i Rosenborg, svarer Horneland:

– At det er en veldig sterk historie her. Det er mange som har vært med på mye, og mange som vet hvordan RBK skal fremstå. Det blir en utfordring å innfri alle forventningene, men vi er veldig innstilt på å få det til.

– Hvordan blir det å håndtere sterke personligheter i spillergruppen, i klubben og rundt klubben?

– Det blir spennende. Vi gleder oss. Jeg tror de aller beste spillerne er de som liker de største kravene, så vi gleder oss veldig til å ta fatt på denne jobben, sier Horneland, som også fortalte hvordan han hadde det da Haugesund og RBK var i ordkrig om ham:

Horneland beskrives som en utålmodig sjel av kollega Emberland.

– Han prøver å presse spillerne slik at han skaper resultater hele veien. Noen ganger fører det til impulshandlinger, noe som er en fordel fordi man går ut av det strukturelle og vante tankemønsteret. Man får forandring hele veien, sier Emberland.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder