Fagermo om egen spiller: – Har vi spillere som slår, er det totalt uakseptabelt

BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Odd 2–1) Stabæk slet med sjanseuttellingen nok en gang denne sesongen, men snudde 0–1 til 2–1 mot Odd. Så kokte det over for Odd-innbytter Bilal Njie (19).

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over to år gammel

Tre minutter på overtid fikk Odd-spilleren nok av Hugo Vetlesens intensive forsøk på ta ballen i en duell – og sendte en albue i retning U-landslagsspilleren fra Stabæk.

– Jeg har ikke sett den på ny og glemt å snakke med Bilal om det. Så jeg vet ikke. Men har vi spillere som slår, er det totalt uakseptabelt, fastslår Dag-Eilev Fagermo til VG utenfor sin egen BMW, parkert rett ved garderobeinngangen på Nadderud.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vil du ta det opp med spilleren?

– Ja, det er klart. Hvis jeg ser det. Jeg regner med dommeren har sett noe, siden han ga gult kort, at det var noe knuffing. Så ble det så ampert, at det virket som om det var noe mer. Og var det noe mer, aksepterer ikke vi det i Odd, gjentar treneren, som etter en fin resultatrekke med fire seirer på de fem siste før matchen på 2. pinsedag, måtte se seg slått med ett mål i Odds første bortekamp på naturgress denne sesongen.

– Traff meg skikkelig

VG fikk ikke snakket med Njie om situasjonen, men Hugo Vetlesen beskriver det slik:

– Han sto og skjermet ballen, jeg prøvde å komme inn inn foran, og fikk en god albue i haka. Så lå jeg nede, så vet ikke hva som skjedde i etterkant, men fikk med meg at det ble en liten klynge. Jeg kjente det bra i haka. Han traff meg skikkelig, sier Vetlesen.

VG Live: Referat og VG-børs fra kampen her!

Bilal Njie – bror av Stabæks skadede spiller Moussa Njie – fikk gult. Vetlesen var selv usikker på om dommer Dag Vidar Hafsås burde trukket frem det røde. Utenfor Nadderud melder Hafsås at han må rekke et fly og ikke har tid til intervju om situasjonen.

– En stygg handling («bad action»). Men jeg respekterer dommerens vurdering, kommenterer Stabæk-trener Toni Ordinas.

les også

Søderlund matchvinner da Rasmussen ble utvist

Endelig traff Ohi

Stabæk-treneren kunne fått nye spørsmålsrunder om lagets effektivitet også denne kvelden. Fjorårstoppscorer Ohi Omoijuanfo bommet og bommet mot Vålerenga 16. mai og fortsatte trenden frem til 70 minutter var spilt mot Odd.

Gjennom matchen hadde han blitt nektet av stolpen, Odd-keeper Sondre Rossbach og assistentdommeren (offside). Men da Omoijuanfo satte hodet til på Ronald Hernández innlegg fra krittstreken på Stabæks høyreside, våknet hjemmelaget til en sluttspurt verdt tre poeng.

– Det første skal ikke gå an å slippe inn. Det blir du straffet for i 2. divisjon også. Vi manglet Fredrik Semb i dag, og slike mål slipper vi ikke inn med ham på banen, påpeker Fagermo til VG.

les også

Halvorsen sendte Sandefjord til bunns

Perfekt Granli-pasning

Daniel Granli er etterhvert blitt flyttet inn fra back til midtstopperplass, og hans pasningsfot var med på å skape flere Stabæk-muligheter. Også da avgjørelsen falt – da Tonny Brochmann ble felt av Odd-stopper Vegard Bergan etter 84 minutter og fikk straffe – var foranledningen en skarp synål-pasning fra Granli gjennom gjesteforsvaret.

Også Fagermo mente dét var straffespark, selv om Odd-treneren også mente det var forsvarlig å blåse da Birk Risa ble stoppet av Hugo Vetlesen i motsatt felt tidligere i omgangen. Men dommer Hafsås var bare halvveis enig med Odds trenerprofil og dømte altså kun på den ene.

Brochmann var én av to som sto på straffelisten (Franck Boli var den andre, men var byttet ut) og tok 11-meteren selv. Dermed brøt dansken «fotballoven» om at den som blir tatt ikke skal ta det påfølgende straffesparket.

– Noen sier det, ja. Jeg ble felt, men hadde troen på at jeg skulle sette den, smiler Brochmann – som på sesongens 48. Stabæk-sjanse satte lagets 11 seriescoring, et utnyttelse som krever nesten fire og en halv sjanse per mål.

les også

Berntsens frekke beskjed til Vålerenga: «Takk for sist!»

Ga fra seg ledelsen

– Vi bør score på hver tredje, mener Ohi Omoijuanfo – som selv scoret sitt femte for sesongen da han utlignet til 1–1.

Tidligere i kampen hadde Torgeir Børven – tilbake i midtspissrollen for Odd – gitt bortelaget ledelsen. I starten av begge omganger var telemarkingene aggressive og gode, men både rett før pause og rett før slutt hadde Stabæk initiativet og målsjansene. Og det ble det straffet for i 2. omgang.

– Det samme skjedde mot Ranheim, føler jeg. Vi har god kontroll, så får de scoring ut av ingenting. Så blir det kaos og vi henger ikke helt sammen, oppsummerer Torgeir Børven.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde13101239132631
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Odds BK

Flere artikler

 1. Sandefjord-krisen fortsetter: – Dette var ræva

 2. Solheim-scoring i Stabæk-seier mot Odd: – Et «van Nistelrooy-mål»

 3. Spillere skrek etter straffe i 1–1-match på Nadderud

 4. Dette er Stabæks heteste salgsobjekter om de taper «tidenes kamp»

 5. Ohi om Njies langtidsskade: – Har kommet deppa på trening

Fra andre aviser

 1. Stabæk snudde til sesongens andre seier

  Aftenposten
 2. Henning Berg fortsatt uten Stabæk-seier

  Aftenposten
 3. Toppscorer Børven herjet med Stabæk. Odd legger press på serieleder Molde.

  Aftenposten
 4. Toppscorer Børven herjet med Stabæk. Odd legger press på serieleder Molde.

  Bergens Tidende
 5. Henning Berg fortsatt uten Stabæk-seier

  Fædrelandsvennen
 6. Toppscorer Børven herjet med Stabæk. Odd legger press på serieleder Molde.

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder