KJÆRLIGHET I BLIKKET: Anthony Martial kikker bort på Ole Gunnar Solskjær under mandagens pressekonferanse. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Stjernen var på vei mot United-brudd – så kom Solskjær og snudde alt

MANCHESTER (VG) Blikket hans sier det meste om hva Anthony Martial (23) synes om å bytte ut José Mourinho (56) med Ole Gunnar Solskjær (45) som manager.

Det kan ikke sammenlignes med Paul Pogba, som gikk fra å være en utskjelt benkesliter til å herje som aldri før under Solskjær.

Marcus Rashfords situasjon er heller ikke den samme, spisskométen gikk fra å få lite tillit til å bli nesten like farlig foran mål som nordmannen pleide å være.

VG Live: Manchester United-PSG klokken 21.00

les også

Solskjærs jobb er helt unik

For Anthony Martial var en av få United-spillere som faktisk presterte denne høsten under Mourinho. Han var lagets toppscorer da Solskjær tok over. Forvandlingen på banen har ikke vært like ekstrem som de nevnte eksemplene.

Likevel er Solskjær-effekten ikke til å ta feil av hos Martial, som står med tre mål og to assists under nordmannen, inkludert helgens spektakulære dribleshow fra egen banehalvdel. Kanskje hadde han ikke engang vært i klubben lenger hvis det ikke var for managerskiftet.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

les også

PSG-sjefen fullroser Solskjær – sammenlignes med en god lege

– Mye lettere for oss å spille

Le coach har kommet inn med sine egne ideer. Vi prøver å gjøre det han ber om. Det er mye lettere for oss å spille denne stilen enn den vi pleide å spille (under Mourinho), sier franskmannen, som roser Solskjærs lederstil:

– Han kom inn med mye selvtillit og stor besluttsomhet. Det var veldig hjelpsomt. Han har stor tillit til oss, vi prøver å gjøre oss fortjent til den. Det går veldig bra.

Martial antyder at han tidligere ble begrenset i sitt angrepsspill som følge av Mourinhos instruksjoner, men at han nå får mer frihet:

– Nå blir jeg bedt om å angripe. Det er det som er jobben min, å angripe og å utgjøre en forskjell.

Det virker som han allerede har utviklet et svært godt forhold til Solskjær, som spøkte mye med sin franske stjernespiller da de satt på podiet foran mer enn 150 pressefolk på Old Trafford. Etter å ha fått et spørsmål på fransk fra salen, valgte Solskjær å få det oversatt av Martial i stedet for å høre på den profesjonelle tolken gjennom hodetelefonene.

les også

Solskjær om PSG-trekningen: – Jeg så på TV med sønnen min og sa «wow!»

Martial lo, gliste og sendte nærmest forelskede blikk i retning sin nye manager. Lignende scener ville vært usannsynlige med Mourinho ved hans side.

– Den store forskjellen er at Solskjær har gitt ham tillit, mens Mourinho ikke trodde på ham. Mourinho kritiserte ham for alle manglene han hadde, mens Solskjær roser ham for alt det han gjør bra, forklarer den anerkjente franske L’Équipe-profilen Vincent Duluc til VG.

– Hadde ikke blitt i United

I sommer skal Mourinho ha vært forbannet på Martial fordi han reiste hjem fra lagets treningsleir i USA fordi han skulle bli far for andre gang. Allerede da ble det skrevet at forholdet mellom de to hadde «nådd bristepunktet».

I august skal Martial ha vært i kjernen av en maktkamp mellom Mourinho og United: Portugiseren skal ha ønsket å selge spilleren for å frigi midler til nye signeringer, og vraket blant annet spilleren til kamptroppen mot Tottenham. Samtidig jobbet klubben – angivelig mot Mourinhos vilje – for å forlenge franskmannens avtale.

les også

Avis hevder United har bestemt seg om Solskjær: – Dette er hans største problem

Senest den 17. desember, dagen før Mourinho fikk sparken, sa spillerens agent Philippe Lamboley at han var «svært pessimistisk» når det gjaldt en ny Martial-kontrakt med klubben. Men det gikk bare 49 dager fra Solskjærs ansettelse til Martial skrev under på en ny kontrakt som binder ham til United frem til 2024 – med en opsjon på ett års forlengelse.

Etter å ha signert kontrakten takket Martial Solskjær for å ha hjulpet ham med å ta steget til et nytt nivå som spiller – etter bare noen uker i jobben.

les også

United-eieren besøkte Solskjær – snakket med agent Solbakken

– Han hadde ikke blitt i United hvis Mourinho ble værende. Han er en av de store vinnerene av Solskjærs ankomst. Nå har han ingen grunn til å dra: Hva er det som er bedre enn å være fast på Manchester United?

Solskjær sammenligner Martial med ingen ringere enn Cristiano Ronaldo.

– Det finnes likheter mellom dem. Anthony vet hva han har å gjøre hvis han vil komme seg opp på Cristianos nivå. Det er opp til ham. Han har talentet til det, sier nordmannen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder