PÅ LANDSLAGET: Frenkie de Jong debuterte sist sommer på det nederlandske landslaget. Her mot Thoas Müller (bak) og Tyskland. Foto: LEON KUEGELER / X03731

Barca-kjøpet skal knekke Real Madrid

Real Madrid får sitt første møte med Frenkie de Jong (21) i Champions League-kampen mot Ajax. Kanskje får de et svar på hvorfor rivalen Barcelona bruker 735 mill. kroner på å hente ham til sommeren.

Her er onsdagens oddstips

Noen går så langt som å kalle Frenke de Jong Nederlands nye Johan Cruyff. Uansett så er det altså et talent så stort at storklubber kjempet om ham, og Barcelona vant.

Overblikket er det i hvert fall ikke noe å si noe på, heller ikke driblingene eller drivet. Ajax har gått ubeseiret gjennom 12 Champions League-kamper denne sesongen (inkludert kvalifisering) - med sitt mest talentrike mannskap på mange år.

Edwin van der Sar, nå sportsdirektør i Ajax, forteller til New York Times at han sist sommer tok med seg syv av de meste forhåpningsfulle unge spillerne til TV-skjermen og viste dem noen av Ajax’ legender gjennom årene - og sammenlignet disse talentene med gamlegutta. Frenke de Jong ble linket til Christian Eriksen. Hele seks av disse syv kan komme til å spille mot Real Madrid onsdag.

les også

Stjernen var på vei mot United-brudd – så kom Solskjær og snudde alt

Riktignok sliter de Jong med et lyskeproblem som i verste fall kan sette ham utenfor - og gjøre Ajax’ vei videre i Champions League vanskeligere. Louis van Gaal har uttalt at Ajax kan vinne hele turneringen, men Real Madrid blir kanskje en større utfordring enn de hadde regnet med da trekningen ble foretatt midt i desember.

– Ajax blir neppe lett match, men Real Madrid er nok enda større favoritter nå enn da trekningen fant sted. Da tror jeg Ajax-Madrid var et oppgjør mange så på som den potensielle overraskelsen i 8-delsfinalen, men mye har skjedd på to måneder. Madrid er mer solide, trygge og gjenkjennelige, sier Viasat-kommentator Petter Veland.

les også

Verdens 50 største fotballtalenter - slik har det gått med dem

Pluss content

– Luka Modric har våknet, Karim Benzema er inne i en veldig god periode, Vinícius ser ut som en million og Reguilón har kommet som et skudd. Samtidig har ikke Ajax klart å være like stabilt gode i 2019 som de var på høsten, så pendelen svinger nok i enda litt større grad mot Los Blancos, fortsetter eksperten på spansk fotball.

Her kan du spille Vikinglotto - 136 kroner

– Hva er det egentlig som skjer i Madrid nå?

– Det er vår i luften i Spania, kalenderen er flippet fra et år til et annet, blomstene begynner å spire og Real Madrid har funnet formen. Slik har det pleid å være de siste årene, og det ser ut til å være de samme mekanismene som slår inn også i 2019. Nå ser ting bedre ut både resultat- og spillemessig, og avstanden i LaLiga er «bare» seks poeng.

les også

Tre El Clásico på 25 dager – men Messi er usikker

– Er Champions League det viktigste for Real Madrid nå?

– Hvilket fokus de to hovedturneringene får tror jeg bestemmes etter hvert som tiden går, men jeg tror Real Madrid har litt mer drive i LaLiga enn i Champions League om man makter å kutte ned forspranget ytterligere i løpet av februar og første halvdel av mars, sier Petter Veland.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

VG-tips: Real Madrid-seier

Champions League, 8-delsfinale, 1. kamp. Real Madrid har virkelig fått sving på sakene under Santiago Solari. Etter tapet for Sociedad 6. januar, har Real vunnet fem på rad i La Liga. Ajax har på sin side gått på noen stygge feilskjær de siste ukene, 4-4 hjemme mot Heerenveen, og bortetap for erkefienden Feyenoord (2-6) og Heracles (0-1) nå i helgen. Karim Benzema som er i scoringsform for Real; seks mål på seks kamper, bør kjenne sin besøkelsestid. Ajax er ubeseiret i Europa denne sesongen, men Real Madrid skal være noen hakk for gode for nederlenderne.

Dette gir 1,85 i odds. Du må spille før kl. 20.55. Kampen kan ses på TV2 Sport1 eller på Viaplay.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder