I AKSJON: Kristoffer Ajer (Celtic), Sander Berge (Genk) og Ståle Solbakken (FC København) er blant nordmennene som spiller skjebnekamper torsdag kveld. Foto: Reuters / AP / NTB scanpix

Sjekk alle nordmennene som kjemper om Europa-plass

Tre norske klubber kjemper om å kvalifisere seg til Europa League-gruppespillet. Men de er ikke de eneste som representerer Norge torsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er nemlig mange norske spillere – og én norsk trener – som skal ut i skjebnekamper med sine europeiske klubblag i Europa League-kvalifiseringen, slik Rosenborg, Molde og Sarpsborg også skal.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag!

Her er listen over nordmenn som deltar i kvalifiseringen for utenlandske klubber:

  • Ståle Solbakken (FC København) ledet laget sitt til et godt utgangspunkt med 0–0 borte mot sterke Atalanta i Bergamo. Hjemme i Parken pleier Solbakkens menn å være solide defensivt, men de vet også at ett bortemål betyr at de score to mål. Og Atalanta er store favoritter.
  • Sander Berge (Genk) har halvannen fot i gruppespillet etter belgiernes 5–2-seier i det første oppgjøret hjemme mot danske Brøndby. Nå møtes de til returkamp i København. Berge forventes å spille hele oppgjøret.
les også

Genk-sjef bekrefter to bud på Berge: – Stor utfordring å beholde ham

  • Kristoffer Ajer (Celtic) innrømmer at de «ikke har vært gode nok» så langt denne sesongen. Det ble ikke Champions League på skottene, men de har fortsatt muligheten til å redde en plass i Europa League. Bortekampen mot Suduva Marijampole i Litauen endte 1–1, så Ajer & Co bør ha gode muligheter i returen på Celtic Park.
les også

Brendan Rodgers om Kristoffer Ajer: – Han har alt!

«Norske» dueller

  • Sigurd Rosted (Gent), som har blitt selvskreven i lagoppstillingen til belgierne, er involvert i et av de jevneste kvalik-oppgjørene: Etter 0–0 hjemme mot franske Bordeaux er det vidåpent om en plass i gruppespillet når lagene møtes i Frankrike.
  • Omar Elabdellaoui (Olympiakos) er en nøkkelspiller på det greske topplaget, som vant 3–1 hjemme mot Burnley i første runde. Landslagsbacken starter trolig også i returoppgjøret på Turf Moor.
  • Ghayas Zahid (APOEL) har vært fast inventar på laget så langt i kvalifiseringen. Nå skal han ut i en beinhard returkamp mot kasakhstanske Astana, som de slo 1–0 på hjemmebane i det første oppgjøret. Zahid starter trolig for kypriotene.
les også

Deila ut mot VIF-kritikerne: – Man må slutte å prate «piss»

  • Gustav Wikheim (Midtjylland) scoret ett mål i 2–2-kampen mot svenske Malmö, der bergenske Andreas Vindheim spiller høyreback. Begge spiller trolig fra start når denne nordiske naboduellen skal avgjøres på dansk jord. Uavgjort med mindre enn to baklengsmål vil være godt nok for Wikheim og hans lagkamerater.
  • Kamer Qaka (Steaua Bucuresti) spilte i kvalifiseringens andre runde mot slovenske Rudar Velenje, men satt på benken da Steaua tapte 3–1 borte mot Rapid Wien i den første av to kamper i denne runden. I den kampen ble Veton Berisha utvist for østerrikerne, så han er suspendert i returen. Det er usikkert om Qaka får spilletid når rumenerne skal forsøke å snu resultatet på hjemmebane.

VGs tips: RBK-seier

Vi har plukket ut flere Europa League-spill på vår oddstipstjeneste Tipster. Blant dem er «begge lag scorer» i Burnley – Olympiakos til 1,75 i odds og Zenit-seier mot Molde til 2,05 i odds.

Men vårt mest anbefalte tips har vi funnet i Rosenborgs bortekamp mot FK Shkëndija. Trønderne har 3–1 å gå på og viste tidvis at de er overlegent bedre enn det makedonske laget.

Vi tror at de, til tross for at Pål André Helland er skadet, klarer å vinne returkampen også. Rosenborg-seier gir 2,15 i odds. Kampen vises på TV 2 Zebra. Spillestopp er klokken 20.10.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder