LSKs keeperkrise fortsatte i tap for Kristiansund: – En åpenbar feil

(Kristiansund – Lillestrøm 2-1) For tredje kamp på rad kostet en keepertabbe Lillestrøm dyrt. Matvei Igonen (21) bommet stygt i sin debut da Stian Semb Aasmundsen (28) utlignet for Kristiansund.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Seks minutter ut i andre omgang prøvde Aasmundsen et skudd i det nærmeste hjørnet fra langt hold på frispark. Igonen var uoppmerksom og ballen gikk rett i mål til 1–1.

– Det er en åpenbar feil. Han forventer et innlegg, men feilposisjonerer seg. Den må vi ta på Igonens kappe. Dessverre for LSK og deres keeperproblemer, mener Thomas Myhre, tidligere landslagskeeper, i Eurosports studiosending.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi er ikke gode nok i fasene som avgjør. Vi gir bort scoringer. Det går ikke på dette nivået. Første bud er at man klarer å kommunisere med muren. Matvei står bra ellers. Jeg må se det igjen på video, sier Arne Erlandsen, LSK-trener, til Eurosport.

Marko Maric gjorde to tabber og ødela Lillestrøms seierssjanser i 2–2-matchen mot Sarpsborg 08 før påske. Samme mann bommet i feltet da Bodø/Glimt gikk opp i 2–1 i det som ble 3–1-tap for «Fugla» i serieåpningen.

Se alle kampene i Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Skuffet Erlandsen

I 65. minutt kom avgjørelsen da Ifeanyi Mathew ikke fikk avverget et innlegg i boksen. Ballen ble liggende fri og fra kort hold kunne Torgil Gjertsen plassere ballen enkelt i nettmaskene.

Det holdt til årets første seier for Kristiansund. Lillestrøm blir fremdeles stående med et poeng på tre forsøk.

– Vi må slutte å tro at vi er bedre enn vi er. Vi er ikke «nok Lillestrøm», mener Erlandsen.

– Vi får som fortjent. Det er fantastisk deilig. Det smaker godt, sier Christian Michelsen, trener for Kristiansund.

Nære på volley for LSK

Erling Knudtzon fikk en stor sjanse til å utligne for LSK drøyt ti minutter før slutt. Etter forarbeid av Simen Kind Mikalsen var han fri inne i femmeteren. Volley-avslutningen gikk i nettmaskene, men dessverre for LSK på utsiden av stolpen.

NEDTUR: Thomas Lehne Olsen fortviler etter en misbrukt sjanse. Lillestrøm venter fortsatt på årets første seier. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

LSK tok ledelsen etter et mønsterangrep. Kristiansund var litt i ubalanse. Da så Aleksander Melgalvis og Simon Rafn muligheten til å spille en vegg på høyre. Rafn slo videre millimeterpresist inn på hodet til Erling Knudtzon - som selvsagt ikke klarte å bomme på en så god mulighet.

Rett før pause var LSK nære på å doble ledelsen. Thomas Lehne Olsen headet en corner mot bakre stolpe. Den gikk like forbi luggen på Frode Kippe, men veteranen kom for sent og ballen spratt like utenfor.

– Jeg ser den sent på grunn av solen. Det er litt bittert. Den skal sitte, sier Kippe til Eurosport.

les også

Lillestrøm har mistet 1850 tilskuere:–Romerikingene må skjerpe seg

Ville ha straffe

Kristiansund var ikke langt unna å utligne etter 36 minutter. Liridon Kalludra hælsparket til Torgil Gjertsen som avsluttet fra litt skrå vinkel. Ballen gikk noen meter utenfor.

Tidlig i oppgjøret burde Lehne Olsen fått straffespark etter å ha blitt hektet, men dommer Trygve Kjensli lot den gå.

– Det var straffe, konstaterte Erlandsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder