Sjekk Halldorssons utrolige straffestatistikk

MOSKVA/OSLO (VG) (Argentina – Island 1-1) Det kom ikke som noe sjokk at Hannes Halldorsson (34) reddet straffe mot Argentina. Selv ikke mot Lionel Messi (30).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den tidligere Bodø/Glimt-målvakten er nemlig en spesialist når motstandere stiller seg opp på ellevemetersmerket og viste det igjen i 1–1-kampen mot Lionel Messi og Argentina.

Siden 2011 har Hannes Halldorsson holdt hele 15 av 24 straffer ute. Ti har endt med redning – fem har blitt skutt over, utenfor eller i stolpen.

les også

VM-analysen: Usikkert forsvar skaper ekstra press på Messi

Pluss content

– Jeg visste at det var Messi som skulle skyte om han var på banen, og jeg så på mange av straffene hans. Og også noen av mine siste straffer. Så forsøkte jeg å gå inn i hodene på dem, og tenkte på hvordan de tenkte. Med det i minne, så hadde jeg en temmelig god feeling på at han ville velge det hjørnet han gjorde i kveld, sier Haldorsson til VG i pressesonen etter kampen.

Veltalende og på god engelsk formidler han en autoritet som trolig også er en styrke på banen.

– Så da straffen ble gitt var du ganske sikker på å redde?

– Når man drar til VM som keeper har man visse drømmescenarioer, og det å redde en straffe fra Messi i første kamp er definitivt en av dem. Da straffen ble gitt, følte jeg at dette skulle bli mitt øyeblikk.

Og når VG konfronterer ham med statistikken, titter han opp og spør:

– Er du fra Norge?!

Før han fortsetter:

– Det er en sterk statistikk. Og bra forarbeid av deg. Jeg har alltid vært ganske god på straffer, og jeg føler meg alltid trygg når en straffe blir gitt. Jeg har tatt to på rad. Det føles godt.

Messi ingen dårlig straffeskytter

Islands burvokter sto ansikt til ansikt med Lionel Messi – mannen som kanskje er verdens beste spiller – og han kastet seg til høyre. Dit skjøt Messi også.

les også

Ny Island-bragd: Halldórsson stoppet Messi-straffe

Legger du til alle andre redningene han hadde – er det liten tvil om at han gjorde seg mer enn fortjent til nieren han fikk på VG-børsen.

– Jeg føler skyld for at jeg ikke scoret på straffen, sa Lionel Messi i pressesonen til x antall spanske journalister som flokket seg rundt Argentinas største stjerne.

Dette er tredje gang Island har fått straffe mot seg på sine to mesterskap. I EM for to år siden misset Østerrikes Aleksandar Dragovic, mens Wayne Rooney scoret på straffe.

– For 13 år siden reddet han ikke straffer i 2. divisjon på Island, og nå stopper han Messi. Det er helt fantastisk. Det var åpenbart at de hadde studert straffene på forhånd, og det sier noe om profesjonaliteten i laget, sier den islandske fotballeksperten Tómas Þórðarson til VG på plass på Spartak stadion.

Og Messi er på ingen måte en dårlig straffeskytter. Han har scoret på 82 av 106 straffer han har tatt–noe som gir ham en scoringsprosent på 77 %. Scoringsprosenten på straffer i VM er 71 %.

Måten Johann B. Gudmundsson svarer på spørsmål om straffesparket på i pressesonen, forteller mye om den islandske mentaliteten.

– Jeg trodde han skulle bomme, sier Burnley-vingen – og når journalistene rundt begynner å trekke på smilebåndet vifter han med armen:

– Altså, vi vet at keeperen vår har analysert straffene deres, og han visste selvsagt hva han skulle gjøre.

les også

Frankrike fikk teknologi-hjelp i VM-premieren

Sergio Agüero scoret Argentinas mål, før Alfred Finnbogason satte inn utligningen - som også var Islands første VM-mål noensinne. Det skjedde etter en kamp hvor søramerikanerne tidvis presset Island svært hardt, men en offervilje man sjelden ser betalte seg i form av ett poeng for våre nordiske naboer.

Nå er muligheten for å avansere i gruppen som også inneholder Kroatia og Nigeria til stede.

– Er du klar for straffekonk i VM?

– Jeg hadde ikke sagt nei til det, nei. Og det ville jo også betydd at vi er videre til en åttendedelsfinale, sier Haldorsson til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder